Extensiile de gene, un truc de frumusețe periculos pentru sănătate. Care sunt riscurile pe care trebuie să le iei în calcul?

Genele false erau în trecut modalitatea la care doamnele apelau pentru a-și pune în valoare ochii, dar pe măsură ce industria cosmetică a evoluat, extensiile de gene au devenit trendul momentului. Acest truc de frumusețe nu este recomandat de către oftalmologi, specialiștii fiind de părere că se poate transforma într-un pericol pentru sănătate.

Extensiile de gene au venit în sprijinul femeilor care își doresc mai mult volum, dar care nu au întotdeauna timp să își aplice rimel pe genele naturale. Dacă genele false erau ușor incomode și asta pentru că era nevoie să fie aplicate zilnic, extensiile de gene rezistă până la patru sau chiar șase săptămâni, acestea fiind aplicate folosind un lipici special.

Extensiile de gene, un truc de frumusețe periculos pentru sănătate

Cu toate că extensiile de gene contribuie la obținerea unei priviri mult mai pătrunzătoare și sunt de mare ajutor în realizarea unui make-up care să evidențieze zona ochilor, oftalmologii atrag atenția că acestea pot pune în pericol sănătatea ochilor. Mai exact, atunci când nu sunt curățate într-un mod corespunzător, acestea pot duce la apariția acarienilor, potrivit thesun.co.uk. Aceștia se pot dezvolta la baza genelor, hrănindu-se cu lipiciul folosit pentru aplicarea extensiilor de gene. Infecția se poate dezvolta rapid atunci când acarienii se înmulțesc, lucru care este favorizat și de îndepărtarea incorectă a machiajului. Infecțiile oculare, dezvoltarea bacteriilor și reacțiile alergice sunt principalele riscuri pe care trebuie să le iei în calcul atunci când îți dorești să apelezi la extensiile de gene.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Ce efecte nocive au telefoanele mobile asupra pielii? Pericolul la care te expui zilnic

Tendințele verii 2018 în materie de make-up. Cum te aranjezi pentru a fi la modă în sezonul estival?

Trucuri pentru îngrijirea părului subțire. Ce trebuie să faci pentru a preveni ruperea firelor de păr?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Frumusete