Cu toate că lumea modernă nici nu ar putea există fără ele, telefoanele mobile sunt asociate cu o mulțime de afecțiuni grave. Ne ușurează viața foarte mult, ne ajută să luăm legătura rapid cu persoanele importante și au o mulțime de funcții, dar pe termen lung, folosirea acestora poate avea efecte nocive asupra pielii.
Telefoanele mobile intră zilnic în contact cu pielea noastră și chiar dacă nu dăm o prea mare importanță acestui lucru, pericolul la care ne expunem de fiecare dată când folosim aceste dispozitive este destul de ridicat.
Nenumărate studii au arătat că suprafața telefonului mobil este chiar și de 10 ori mai murdară decât un vas de toaletă și că o mulțime de bacterii se dezvoltă pe acest dispozitiv. Având în vedere că telefonul mobil ia zilnic contact direct cu fața, toate aceste bacterii ajung să producă daune majore la nivelul pielii. Pe lângă microbi, urmele de machiaj, diferite uleiuri sau urmele de transpirație ajung să afecteze tenul și să ducă la apariția problemelor dermatologice, potrivit huffingtonpost.com. Murdăria existentă pe ecranul telefoanelor mobile blochează porii și favorizează apariția acneei, indiferent de vârstă.
Dacă până acum eram atenționați de fiecare dată să ținem telefoanele mobile cât mai departe de dormitor și asta pentru că lumina albastră pe care acestea o emană ne împiedică să ne odihnim, specialiștii atrag acum atenția asupra unui alt aspect. Lumina albastră pătrunde în profunzimea pielii atunci când folosim telefonul mobil, ceea ce grăbește procesul de îmbătrânire prematură a tenului.
Pentru a ne proteja pielea feței, specialiștii sunt de părere că este nevoie să curățăm cât mai des ecranul telefoanelor mobile și să folosim o cască bluetooth, asta pentru a evita contactul direct între piele și telefonul mobil.
Foto: shutterstock.com
Citește și:
Tendințele verii 2018 în materie de make-up. Cum te aranjezi pentru a fi la modă în sezonul estival?
Ce tip de ruj se poartă în 2018? Uite cum să îl aplici corect pentru a obține un machiaj ireproșabil