Cum pot sa scap de migrene?

Cum pot sa scap de migrene?

Migrena reprezinta o cefalee (durere de cap) foarte puternica, ce cuprinde jumatate de craniu si are o durata variabila, de la cateva ore pana la 2-3 zile. Durerea este pulsatila, insotita de unele din urmatoarele simptome: greata, varsaturi, ameteala, sensibilitate la lumina sau la zgomotul puternic.

Este mult mai frecvent intalnita la femei decat la bar-bati, incidenta cea mai mare fiind la femeile de pana in 30-35 de ani. Frec-venta crizelor variaza de la o persoana la alta si scade cu inaintarea in varsta, de multe ori migrena disparand complet si spontan dupa varsta de 50 de ani. Legatura cu nivelul hormonilor estrogeni este clara, crizele fiind mai frecvente la pubertate, inaintea menstruatiei si disparand uneori odata cu instalarea menopauzei.

Explicatia aparitiei acestor migrene consta in variatii ale fluxului sanguin la nivelul creierului. De multe ori exista o „aura“ a migrenei, adica bolnavul are niste simptome premonitorii (neliniste, tulburari de vedere sau senzoriale); la scurt timp dupa aparitia acestora, se instaleaza durerea migrenoasa propriu-zisa. Fiecare bolnav are tipul lui de aura, care este acelasi inainte de fiecare criza de cefalee.

O persoana suferinda de migrene trebuie sa faca o consultatie la un medic neurolog care ii va prescrie si tratamentul cel mai potrivit. Exista medicamente care scad frecventa crizelor si altele care scurteaza durata atacului migrenos. Automedicatia cu analgezice e periculoasa, deoarece acestea au si cateva efecte secundare deloc de neglijat.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor