Negii se pot lua?

Negii se pot lua?

Negii se pot lua?

Este adevarat ca negii se pot lua? Eu m-am trezit cu o explozie de astfel de negi dupa ce vara trecuta am fost la mare si am mers mult desculta pe nisip. Am fost la dermatolog, mi i-a scos, dar au reaparut in alte zone…

Negul este denumirea populara pentru papiloame, mici excrescente ale pielii, pediculate sau plate, de diverse culori: albicioase, galbui, maronii, rosietice sau gri-deschis. In majoritatea cazurilor sunt de origine virala, cel mai probabil fiind incriminat virusul papiloma uman (care are cateva zeci de tulpini); rezulta de aici contagiozitatea mare a lor. Se raspandesc repede pe piele si se pot transmite prin contactul direct al pielii sau cu obiecte infectate (sosete, ciorapi, pantofi, papuci de plaja etc.).

In general, tratamentul se adreseaza efectelor (papiloamelor), nu cauzei (virusul nu prea poate fi omorat, el ramanand in organism. Cand organismul e mai slabit si sistemul imunitar e mai deficitar, virusul se reactiveaza si produce reaparitia negilor. Deci, ar fi bine sa iei imunostimulatoare, care sa previna "caderile" de imunitate. La persoanele cu diverse alergii (la praf, polen, medicamente, frig, alimente), virusul se manifesta mai puternic, fiindca sistemul imun de aparare locala a pielii este mai slab. Tratamentele constau in distrugerea papiloamelor prin crioterapie, electrocauterizare, laserterapie, in cabinetele de dermatologie, iar pe de alta parte, in administrarea de suplimente pentru intarirea sistemului imunitar. Medicamentele antivirale si-au dovedit eficienta intr-un procent foarte mic.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania