Experiment ciudat într-un manual de clasa a II-a. Ce li se cere copiilor să facă?

Un experiment ciudat s-a strecurat în suplimentarul de Matematică și Explorarea Mediului, pentru clasa a II-a. Pentru a studia comportamentul animalelor, elevii sunt îndemnați să închidă un șoricel într-un borcan și să îl lase în interior pentru a vedea cât poate rezista acesta fără apă și hrană.

Cerința mai puțin obișnuită se regăsește într-un manual de clasa a II-a, iar acest exercițiu i-a făcut pe mulți dintre părinți să reacționeze în mediul online. Mai multe fotografii cu pagina din manual au ajuns pe Facebook, unde au stârnit o serie de critici negative. Persoanele care au publicat imaginile s-au plâns că postările lor au dispărut la puțină vreme după ce fotografiile au fost încărcate.

Chiar dacă ministrul Educației, Liviu Pop, a emis un ordin prin care anula avizele tuturor auxiliarelor, foarte mulți profesori încă le folosesc la clasă. Acesta este principalul motiv pentru care s-a ajuns la un astfel de derapaj, în care cei mici sunt îndemnați să închidă un șoricel într-un borcan și să observe ce se întâmplă cu animalul după mai multe zile.

Deschide galeria foto pentru a vedea mai multe imagini.

Foto: facebook

Citește și:

Facebook introduce o nouă aplicație pentru copii. Cum arată și care este scopul acesteia?

Nu tasta ura', campania care luptă împotriva cyberbullying-ului

Tot ce trebuie să știi despre campania „desființați recreațiile'. Ce înseamnă și ce fenomen dorește să scoată în evidență?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Educatie