Evaluarea Națională 2018. Când încep înscrierile pentru elevii de clasa a VIII-a și când sunt programate examenele?

Când încep înscrierile pentru elevii de clasa a VIII-a la Evaluarea Națională 2018

Elevii de clasa a VIII-a se pregătesc pentru examenul de finalizare a ciclului gimnazial. Începând de astăzi, absolvenții se pot înscrie la Evaluarea Națională 2018. 

Când încep înscrierile pentru elevii de clasa a VIII-a?

Cu doar patru zile înainte de finalizarea cursurilor s-a dat startul înscrierii la Evaluarea Națională 2018. Astfel, elevii de clasa a VIII-a se pot înscrie pentru a susține cele două probe, cea la Limba și literatura română și cea la Matematică, în intervalul 4-8 iunie.

Cursurile elevilor aflați în ultimul an de gimnaziu se vor termina pe 8 iunie, urmând ca la începutul săptămânii viitoare, aceștia să susțină probele scrise ale examenului.

Calendarul evaluării naționale 2018

Prima probă din cadrul evaluării naționale 2018 este cea la Limba și literatura română. Aceasta este programată pe data de 11 iunie 2018. Emoțiile continuă pentru elevii de clasa a VIII-a și pe 13 iunie, atunci când vor avea de rezolvat probele la Matematică, iar pe 14 iunie va avea loc proba la Limba şi literatura maternă.

Primele note vor fi afișate pe data de 19 iunie, până la ora 12, urmând ca tot în această zi să fie depuse și contestațiile, în intervalul orar 14:00 – 19:00. Contestațiile vor fi soluționate între 20 și 22 iunie, iar rezultate finale vor fi făcute publice pe data de 23 iunie.

Bianca Hriscu

Foto: shutterstock.com

Citește și:

De ce este important ca părinții să se concentreze pe propria bunăstare: „Cheia este încrederea de sine și sentimentul de apartenență'

Ce-am învățat din desenele animate ale copilăriei noastre

Cum influențează înotul dezvoltarea copilului tău? 5 motive pentru care ar trebui să-ți duci copilul la înot chiar de mâine

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Educatie