Evaluare Națională clasa a VI-a. Modele de subiecte la limbă și comunicare

Evaluare Națională clasa a VI-a. Modele de subiecte la limbă și comunicare

La Evaluarea Națională clasa a VI-a participă peste 170.000 de elevi. Aceștia vor susține, miercuri, 22 mai, proba la limbă și comunicare în cadrul evaluării competențelor fundamentale acumulate în ciclul inferior al gimnaziului (clasele a V-a și a VI-a).

Evaluare Națională clasa a VI-a. Totul despre modul de desfășurare a probei de limbă și comunicare

Testările se susțin în clasele în care elevii își desfășoară orele în mod normal. În cadrul evaluării, elevii vor primi exerciții cu caracter „transdisciplinar'. Mai exact, la proba de limbă și comunicare, elevii vor trebui să rezolve exerciții din disciplinele „Limba română', „Limba modernă I' şi „Limba maternă' (în cazul elevilor care studiază în limbile minorităţilor naţionale).

Citeste si Evaluarea Națională la clasele primare. De ce le e frică elevilor și cum să descurajăm anxietatea de performanță

Testarea durează 60 de minute din momentul primirii subiectelor. Proba de la limbă și comunicare urmărește testarea a două competențe: receptarea mesajului unui text scris, cu aplicații pe texte nonliterare, și modul în care elevul se raportează la situaţii care pot fi întâlnite în viaţa reală, fie în universul şcolar, fie în universul social al elevului.

La proba de limbă și comunicare, elevii vor primi două texte: unul în limba română şi unul într-o limbă modernă (limba modernă I studiată). Aceste texte au o temă comună.

Evaluare Națională clasa a VI-a. Rezultatele la teste nu vor fi comunicate public

Testele de limbă și comunicare vor fi corectate de către profesorii din școlile unde învață elevii. Rezultatele vor fi anunțate în termen de cel mult 7 zile de la data susținerii ultimului test.

Citeste si Alimentația copilului stresat de examene! Sfaturi prețioase de la un medic specialist

Aceste rezultate nu vor fi afișate, nu vor fi comunicate public și nici nu se vor trece în catalog. Pe baza notelor obținute, la nivelul unității de învățământ se vor elabora planuri individualizate de învățare, iar elevii și părinții vor fi informați asupra stadiului formării și dezvoltării competențelor evaluate.

Modele de subiecte la limbă și comunicare

Pe site-ul edu.ro, există o serie de modele de subiecte pentru proba de limbă și comunicare din cadrul Evaluării Naționale, dar și subiecte date la această probă în anii interiori. Iată, în cele ce urmează, un model de subiecte asemănător celor pe care le vor primi elevii la testarea de pe 22 mai.

 Evaluare Națională clasa a VI-a

Evaluare Națională clasa a VI-a

Evaluare Națională clasa a VI-a

Evaluare Națională clasa a VI-a

Evaluare Națională clasa a VI-a

Evaluare Națională clasa a VI-a

Evaluare Națională clasa a VI-a

Evaluare Națională clasa a VI-a

 

Surse foto: edu.ro, libertatea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Educatie