Entorsa de gleznă

entorsa de glezna

Entorsa reprezintă o leziune traumatică a articulaţiei, provocată de o mişcare bruscă, de răsucire, a acesteia, care determină întinderea sau ruperea ligamentelor de la nivelul articulaţiei. Cele mai frecvente entorse sunt cele produse la nivelul articulațiilor gleznei și genunchiului.

În materialul video, dr Tarek Nazer, medic specialist ortopedie și traumatologie, ne-a vorbit despre mecanismul de producere a entorselor de la nivelul gleznei, despre ce trebuie să facem imediat ce am suferit o entorsă și despre tratamentul acestora.

Acesta este diferențiat în funcție de gravitatea entorsei, care poate avea drept consecință doar o leziune la nivelul țesutului sau, în cazurile grave, instabilitatea gleznei asociată cu rupturi de ligamente.

Dr Tarek Nazer este medic specialist ortopedie și traumatologie, cu supraspecializare în patologia membrului inferior. A profesat timp de 5 ani în Marea Britanie, având privilegiul să lucreze alături de medici ortopezi renumiți la nivel mondial, printre care Mr. Hirst, medicul echipei Manchester United. S-a întors în România, iar în prezent, își desfășoară activitatea în clinica proprie din București, unde pacienții beneficiază de cele mai noi metode de tratament și de intervenții chirurgicale artroscopice, minim invazive.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Video