Elwira Petre recomandă prăjitura cu spanac de Paște. Cât de simplu se prepară: „Nu are aproape deloc gust de spanac”
:quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2025/04/elwira-petre-colaj-1-1.png)
Elwira Petre e o gospodină de nota 10, iar rețetele pe care le împărtășește pe rețelele de socializare sunt dovada. De curând, ea a dezvăluit rețeta ei de prăjitură cu spanac despre care spune că e potrivită și pentru masa de Paște.
Înainte de Paște, Elwira Petre a arătat cum face ea prăjitură cu spanac. „Ați gustat vreodată prăjitură cu spanac? Este un vis pe masă de Paște, că tot se apropie. Este foarte ușor de pregătit chiar și pentru cineva care nu a pășit vreodată în bucătărie. Vă îndemn să vă surprindeți musafirii cu o rețetă care arată spectaculos', a spus ea, după care a dezvăluit ingredientele și modul de preparare.
Ingrediente și mod de preparare pentru prăjitura cu spanac
Pentru blat, Elwira Petre spune că e nevoie de: „O cană de făină (aproximativ 200 – 250g), 200 gr. baby spanac, 1/2 cană de zahăr (de care folosiți, poate fi și brun), 3 ouă, 1/2 cană ulei de floarea soarelui, 1 plic praf de copt, 1/2 linguriță bicarbonat alimentar'.
În schimb, pentru cremă e nevoie de: „500 ml smântână pentru frișcă, 30% grăsime 500 gr. mascarpone, 3 lingurițe de zahăr pudră'.
Ea a explicat și modul de preparare: „Într-un vas amestecăm făina, zahărul, bicarbonatul și praful de copt. Spanacul, ouăle și uleiul le punem la blender împreună. Amestecăm totul și turnăm într-o tavă rotundă, apoi punem la cuptor pentru 40 minute, la 180 grade.
Crema se obține așa: batem cu mixerul smântâna și zahărul pudră, apoi, cu o spatulă de silicon, amestecăm mascarpone. După ce scoateți prăjitura din cuptor lăsăți-o se se răcească, apoi tăiați marginile cu un cuțit, atât încât să descoperiți culoarea verde intens a spanacului.
Marginile se păstrează pentru decor. Trecem la ‘montaj: Pe blatul răcit punem crema de mascarpone, apoi firimituri de la marginile tăiate. Decorăm cu fructe de pădure. Sper că v-am inspirat și o veți pregăti. Veți fi surprinse că nu are aproape deloc gust de spanac'.
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2025/04/elwira-petre-prajitura-cu-spanac-1.jpg)
„Ce idee făină de Paște chiar! Mulțumesc de rețeta!', i-a comentat una dintre urmăritoare.