Elwira Petre a dezvăluit rețeta pentru cheesecake la cuptor. Secretul pentru un desert delicios
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2025/01/elwira-petre.jpg)
Cheesecake-ul este un desert care a câștigat inimile multora de-a lungul timpului, iar Elwira Petre vine cu o rețetă simplă, dar plină de savoare, care promite să fie pe gustul tuturor. Iată ingredientele de care ai nevoie.
Vedeta a împărtășit câteva secrete esențiale pentru a obține un cheesecake perfect la cuptor, iar fanii sunt deja încântați să încerce preparatul.
„Cea mai populară prăjitură poloneză este, fără îndoială, cheesecake-ul. Îl găsești în orice magazin sau cofetărie, în diverse forme și variante. Astăzi vă propun varianta clasică, care iese mereu pufoasă și nu se lasă după coacere (poate doar un pic).
Eu folosesc brânza de vacă grasă, pe care o ‘toc bine, ca să devină cremoasă. Nu îmi place să folosesc brânza gata preparată din găletușă. Este foarte important ca brânza și ouăle să fie la temperatura camerei înainte de a începe prepararea prăjiturii', a transmis Elwira Petre pe rețelele de socializare.
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2025/01/elwira-petre3.jpg)
Ingrediente:
- 1,5 kg brânză dulce de vaci, grasă
- 200 g unt
- 8 ouă
- 200 g zahăr fin
- 2 plicuri budincă de vanilie
- 1 lingură făină
- Extract de vanilie
Mod de preparare:
- Pregătirea brânzei: Brânza se amestecă în blender până devine cremoasă.
- Untul: Se topește într-o baie caldă și se lasă la răcit. Apoi se adaugă peste brânză, împreună cu plicurile de budincă, făina și extractul de vanilie.
- Ouăle: Ouăle și zahărul se bat împreună până se formează o spumă albă. Amestecul de ouă se încorporează treptat în compoziția de brânză.
- Coacerea: Cheesecake-ul se coace la temperatură mică, 150°C, timp de 100 de minute.
Tips pentru un cheesecake perfect:
- Nu scoateți prăjitura din cuptor imediat după coacere; lăsați-o să stea încă o oră în cuptor, cu ușa întredeschisă.
- Pentru a preveni crăparea la suprafață, puneți un bol cu apă în cuptor în timpul coacerii.
Citește și: Elwira Petre recomandă rețeta de tort perfectă pentru Crăciun: „Se pregătește foarte repede'
Citește și: Cum arată vila în care Mihai Petre și Elwira s-au mutat. Imagini din noua locuință