Elvira Deatcu și-a început cariera în actorie încă din liceu

Elvira Deatcu

Elvira Deatcu

Actrița Elvira Deatcu, acum în vârstă de 47 de ani, revine din toamnă pe micul ecran, la Pro TV,  în al doilea sezon al serialului „Vlad”.

Elvira a dezvăluit, pentru Libertatea, că primul ei rol n-a venit în timpul facultății, nici după terminarea ei, ci în primul an de liceu.

Elvira Deatcu era boboc în liceu când și-a făcut debutul în fața camerelor de filmat. Destinul a făcut ca actrița să se intersecteze cu un mare regizor, care a remarcat potențialul ei talent.

Elvira Deatcu și-a început cariera în actorie încă din liceu

„Când eram în clasa a IX-a, Geo Saizescu și Liviu Pojoni au venit în Pedagogic, în timpul repetiției corului, să caute adolescenți pentru un serial, urmând să și filmeze în liceul nostru.

În cor eram și eu și Delia Nartea. Amândouă am jucat rolurile principale feminine. A fost o experiență minunată pentru noi”, a declarat, pentru Libertatea, Elvira Deatcu.

Odată cu acest rol, Elvira a devenit pasionată de actorie, așa că a ales ca, la finalul liceului, să dea admitere la UNATC.

„Am avut bucuria s-o cunosc pe Adriana Trandafir în perioada adolescenței și, firește, ea a-ncercat să mă-ndrume, dar eram atât de fascinată de personalitatea ei, încât am încercat să fiu .. ea.

Era imposibil! Apoi, am aflat de cursurile de pregătire pe care le organiza Adriana Popovici. Era extrem de dură, dar ne-am prețuit una pe cealaltă”, a mai povestit actrița, angajată acum la Teatrul Odeon.

Un alt mare actor care i-a influențat cariera a fost regretatul Mircea Albulescu. Acesta i-a fost profesor, iar, după terminarea facultății, cei doi au păstrat legătura, Elvira simțind de multe ori nevoia să-i ceară sfatul.

„Am fost la clasa lui Mircea Albulescu. Au fost multe momentele în care m-am sfătuit cu domnul profesor. Ne spunea destul de des:

„În profesia asta, șansa joacă un rol nepermis de mare”. Mare adevăr!”, a adăugat Elvira.

Îi vor călca cei doi copii pe urme?

Elvira Deatcu are doi băieți, pe care i-a familiarizat de mici cu lumea teatrului. Însă nu a vrut să îi influențeze, ci i-a lăsat să-și găsească singuri afinitățile și zona în care vor dori să se exprime:

„Există semne că se vor exprima profesional în zona artistică. Luca se pregătește pentru Arhitectură, îi place fotografia, cântă la chitară.

Filip vrea să studieze canto și participă la cursurile de dans ale Academiei lui Mihai Petre. A jucat alături de mine și i-a plăcut extrem de mult.

Amândoi vin la teatru și nu numai la spectacolele mele, firește. Vom vedea care le va fi drumul. Mi-aș dori să meargă în fiecare zi cu bucurie spre serviciu!”

Foto: Facebook

Citește și: 

Meghan Markle a editat ediția de septembrie a revistei britanice Vogue! Cum arată coperta?

Actrița Adriana Trandafir a intrat în moarte clinică chiar de ziua ei: „Am văzut cum am ieşit din corpul meu”

A apelat sau nu Kate Middleton la botox? Ce au spus specialiștii și cum a răspuns Palatul Kensington?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Vedete