Elevii vor primi vouchere pentru echipament sportiv

levii vor primi vouchere pentru echipament sportiv

levii vor primi vouchere pentru echipament sportiv

Aproximativ 600 de milioane de lei vor fi alocate pentru rechizite şi vouchere pentru echipament sportiv – costum de trening şi adidaşi – a declarat într-o conferinţă de presă ministrul educaţiei, Ecaterina Andronescu.

Potrivit Ecaterinei Andronescu, elevii din învăţământul obigatoriu (clasa pregătitoare – clasa a X-a) vor beneficia de vouchere pentru echipament sportiv.

Elevii vor primi vouchere pentru echipament sportiv

“Trebuie să ajungă odată cu debutul anului şcolar. Trebuie să promulge domnul preşedinte bugetul. Pentru elevii din învăţământul obligatoriu şi pentru cei cu probleme sociale. Sigur vom cuprinde şi elevii de liceu care au probleme sociale. Tot ce trebuie fiecărei clase de la începutul anului şcolar până la finalizarea lui.

Nu este prima dată când se derulează un asemenea proiect. Un proiect de rechizite şcolare pentru un număr de aproximativ 1,1 -1,2 milioane s-a mai derulat începând cu anul 2001. Procedura va fi Legea achiziţiilor publice. Nu putem să fim în afara legii”, a spus ministrul Educației.

De asemenea, Ecaterina Andronescu a precizat că ia in calcul varianta ca elevilor de gimnaziu să le rămână la finalul anului şcolar manualele de Limba română şi de Matematică și elevilor de liceu să li se lase manualele la disciplinele la care vor susţine bacalaureatul.

“Intenţionăm ca în aceste resurse să cuprindem pentru elevii din ciclul gimnazial şi două cărţi – Limba română şi Matematică, manuale care să rămână la ei pentru că le sunt utile pentru evaluarea de la clasa a VIII-a şi pentru ciclul liceal, disciplinele care sunt discipline de examen”, a declarat ministrul Educaţiei.

 

Iulia Sandu

Foto: shutterstock.ocm

 

Vezi si:

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Educatie