Egoodies, afacerea care îți face cadouri cu personalitate

Alina Năftănăilă este una dintre femeile curajoase care au ales să dea munca de rutină pe ceea ce le face fericite. Așa a apărut Egoodies, afacerea de cadouri corporate.

egoodies-2

Afacerea de cadouri corporate s-a dezvoltat foarte frumos sub conducerea Alinei,  chiar daca pentru ea  ultimii doi ani au adus o trecere brusca de la viata de  coporatist la cea de antreprenor. Cum i-a venit ideea? Asa cum apare orice idee buna, de viitor: o combinatie de experienta, talent si sansa.

De la mamă la antreprenor

De aproape opt luni apăruse în viața noastră băiețelul nostru, Andrei, iar eu eram în concediu de maternitate, dedicându-mă total și cu multă bucurie vieții de familie. Totuși, la începutul anului 2013, o cunoştinţă mi-a cerut să o ajut să găsească produse pentru cadourile pe care trebuia să le propună pentru evenimentul unei firme. Treptat am realizat că aș putea să demarez un business în această direcție. Au urmat astfel luni de cercetare și conectare cu diverși furnizori și producători din zona de cadouri. Alina Năftănăilă a investit în jur de 25.000 de euro în afacerea ei, în primă fază, reușind să-și amortizeze și să-și înmulțească apoi investiția în doar doi ani.

'Prima campanie în adevăratul sens al cuvântului a fost pentru Crăciunul anului 2013 și am început s-o pregătim încă din vară, pentru a ne asigura că avem totul foarte bine pus la punct. Conceperea cadourilor, contactarea și negocierea cu furnizorii, catalogul de prezentare și toate materialele de marketing, toate erau lucruri noi pentru mine. Cu experiența în banking de aproape nouă ani, singurul domeniu pe care îl stăpâneam era cel financiar, iar în businessul de cadouri, totul se desfășoară diferit. Am descoperit o abordare mai puțin formală, un mediu mai flexibil – cred că acesta a fost încă unul din motivele ce m-au determinat să continui acest drum.'

egoodies-3

Egoodies în primii 2 ani

Egoodies.ro a crescut si s-a transformat incet intr-o afacere profitabila. Businessul a fost gandit inca de la inceput ca un consilier de cadouri corporate. Majoritatea clienților sunt companii mari, multinaționale, care foarte rar aleg un coș cadou standard din catalog. De aceea oferta nu se limitează doar la câteva coșuri pre-stabilite, ci continutul fiecareia dintre cutiile cadou pe care le găsești pe website poate fi personalizat astfel incat sa reflecte cat mai bine mesajul dorit de client. Cele mai multe cutii cadou conțin produse lucrate sau accesorizate manual, iar Alina Năftănăila s-a ocupat de contactarea si coordonarea furnizorilor cu care lucrează în prezent, ca să le poată oferi tot ce este mai bun clienților săi. Cele mai importante campanii de cadouri sunt cu ocazia sărbătorilor de Paște și  de Crăciun, însă cerințele clienților nu se opresc doar acolo. Compania are acum solicitări tot mai dese pentru evenimente ca aniversări sau lansări de produse.

'Oamenii de business știu cel mai bine că este foarte greu să inițiezi un contract cu un client, dar este și mai greu să îl păstrezi. De aceea, în tot ceea ce facem suntem atenți la fiecare detaliu și, deși suntem inca o firmă la inceput de drum, pot spune că avem deja o politică de customer service pe care o aplicăm și o prețuim. Aici experiența din sectorul financiar m-a ajutat foarte mult', povestește Alina Năftănăilă, managing partner Egoodies.ro.

Ce găsești pe www.egoodies.ro

Egoodies.ro are o gamă largă de cadouri, cu prețuri variate ce pleacă de la 25 de lei și ajung până la 450 de lei, iar majoritatea produselor recomandate de ei nu se regasesc pe rafturile supermarketurilor, acestea sunt importate special pentru clienții lor.

egoodies-1

'O atenție deosebită o acordăm și modului de prezentare și ambalare. Folosim cosuri de răchită sau coșuri decorate cu flori naturale uscate, cât și foarte multe tipuri de cutii pentru cadouri pe care le accesorizăm cu panglică din satin, organza, catifea sau dantelă, toate minuțios concepute și dichisite. Astfel oricărui cadou conceput de noi îi adăugăm un plus de valoare și îl putem personaliza.

Sunt cu adevărat mandră să spun că în acest moment portofoliul de clienți Egoodies.ro cuprinde peste 50 de companii românești și internaționale, companii de top, dar și persoane fizice care apelează la serviciile noastre. Dacă îți dorești din suflet ceva, cu ambiție, efort și multă dedicare poți să reușești', spune Alina Năftănăilă.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Frumusete si Moda