Egiptul – țara cât o eternitate

Dacă ideea ta despre vacanță este de a îmbina călătoria, relaxarea și aerul plin de aventură cu vizitarea obiectivelor turistice ce fascinează o lume întreagă, plus cazările de cinci stele în confort absolut, poți alege cu încredere Egiptul cu perlele sale: Hurghada și Sharm El Sheikh. Și te afli chiar în inima lumii misterioase a faraonilor.

Egiptul este țara căreia savanții i-au numărat șaptezeci de mistere nedescifrate și au numit-o “țara cât o eternitate”, iar turiștii nu obosesc niciodată să vină pe pământurile sacre dintre Mediterană și Marea Roșie.

Aici Dumnezeu i-a vorbit lui Moise
Situat undeva la răscruce de drumuri, între Africa, Asia și Europa, acest pământ fascinant se odihnește în Valea Nilului, răcorit de apele a două mari: Marea Mediterana, la nord, și Marea Roșie, la est, în timp ce partea de vest este flancată de dunele deșertului libian.

Dacă ești pasionat de plaje sau biosfera marină, vezi curiozități despre Marea Egee, Marea Marmara, Marea Adriatica sau Marea Baltica.
Este locul de pe pământ capabil să îți asigure cea mai subtilă combinație pentru ceea ce mulți turiști denumesc o “vacanță perfectă”. De la amprentele unei civilizații mărețe înscrise în istoria lumii, (pe care oricine trebuie să le vadă), Piramidele și Sfinxul, apoi uriașa Vale a Regilor, ori templele gigante de la Luxor și Karnak, până la limpezimea incredibilă a Mării Roșii, Egiptul oferă o panoplie imensă de activități. Iar împătimiții de sporturi subacvatice au la dispoziție totul

“Hurghada și Sharm El Sheikh, cele două stațiuni sunt deja celebre pentru hotelurile impecabile, cu apa mării prin care înoată sute de specii de pești nemaivăzuți și care pătrund în apropierea țărmului, până la bucătăria locală și clima perfectă, un „tratament' aproape obligatoriu după doi ani de restricții. În Hurghada ai peste 20 km de plajă de-a lungul cărora poți să gasesti hotelul care se potrivește cerințelor tale și care să-ți satisfacă toate dorințele unei vacanțe de cinci stele” spune Cristina Adriana Nae, CEO Bonjour Tour International.

Corali și pești în Marea Roșie – Egipt

Egiptenii iubesc Nilul pentru că îi datorează acestuia aproape tot ce ține de tara lor: o cultură antică înfloritoare, o cale de transport de neînlocuit și care de cinci mii de ani este artera vitală a comerțului și care a favorizat construirea piramidelor. Odată ajuns în Egipt trebuie să ajungi pe platoul Gizeh, lângă Sfinx și marile piramide, în locul unde faraonii au construit istoria. Apoi drumul către izvoarele fluviului, unde treci peste pământurile pe care a călcat Moise ori pe la biserica suspendată și cripta unde s-a adapostit Fecioarei Maria cu Pruncul Iisus.
Vezi şi reguli de bună purtare în Egipt ca turist, precum şi 10 mâncăruri pe care să le încerci când ești în Egipt!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Ego.ro
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Trending news
Mai multe din Vacanta