Efectul filmelor pentru adulți asupra creierului uman

Știai că sănătatea noastră generală este direct influențată de libidoul natural, precum și de relațiile de cuplu? În buna funcționare a organismului uman fiecare activitate și fiecare celulă are un rol definit și, în plus, totul este interconectat. Astfel, chiar și o mică abatere de la normalitate poate duce către apariția unor afecțiuni.

În ceea ce privește apropierea față de partenerul tău, apariția mediului online a adus în viața fiecăruia dintre noi atât avantaje cât și minusuri. Da, putem oricând să avem o conversație chiar și atunci când persoana dragă nouă este la distanță. Însă, putem avea dificultăți atunci când suntem nevoiți să purtăm o conversație față în față, așa cum se întâmplă în cazul întâlnirilor romantice. De ce? Tocmai pentru că ne-am pierdut exercițiul și obișnuința de a face acest lucru.

În acest context, psihicul nostru este cel care coordonează totul. Ei bine, tot psihicul poate suferi, spre exemplu, dacă obișnuim să ne uităm la filme pentru adulți.

Efectele filmelor pentru adulți asupra creierului uman

Creierul uman poate fi programat. Supus unor factori de stres externi el poate transmite semnale în organism, semnale care nu sunt tocmai naturale. Și exact asta se întâmplă atunci când vizionăm cu regularitate filme pentru adulți.

Pe scurt, creierul va învăța să înlocuiască momentele intime de cuplu cu cele induse de imaginile către care privim. Libidoul natural va suferi și el, iar organismul nu va mai reacționa așa cum te aștepți în momentul în care te vei apropia de persoana iubită.

Altfel spus, sistemul tău reproducător o să primească semnalele potrivite atunci când te vei uita la un film pentru adulți. Și s-ar putea să nu o facă în mod eficient atunci când împărtășești un moment de tandrețe cu persoana de lângă tine.

S-ar putea ca astfel de schimbări să ducă către apariția problemelor de cuplu. Certurile pot crește în frecvență iar reproșurile pot ascunde frustrări acumulate de-a lungul timpului. Poți crede chiar că sunteți incompatibili ca parteneri.

În plus, apar stările de anxietate și de depresie, precum și temerile față de momentele de intimitate. Și, de aici și până la instalarea unor afecțiuni ceva mai complexe e un simplu pas.

Afecțiuni pe care bărbații le pot suferi dacă vizionează des filme pentru adulți

În cazul bărbaților, aceștia pot suferi de disfuncții erectile, chiar începând cu vârste fragede. Atunci când acest lucru se întâmplă, cei afectați vor avea tendința de a se izola de cei de lângă ei, de teama de a fi judecați sau ironizați.

De regulă, bărbații care se confruntă cu probleme sexuale ajung mult prea târziu la un specialist. Ei își pun un diagnostic eronat și în loc să trateze cauza, doar o amplifică.

Filmele pentru adulți pot provoca dependență. Și, ca orice stare de dependență, apar și simptomele sevrajului. Astfel, renunțarea la astfel de filme poate fi dificilă dacă persoana afectată nu este susținută în mod constant sau ajutată cu produse specifice – spre exemplu, ingredientele magiunului afrodiziac pot ajuta la echilibrarea libidoului. Citește aici despre ce este libidoul și cum influențează starea de bine.

Desigur, fără a trece peste dependență, bărbatul nu va putea trata nici disfuncția erectilă care îi influențează relațiile de cuplu.

Cum poți renunța la filmele pentru adulți

Dependența de filmele pentru adulți poate provoca probleme serioase de cuplu. Astfel, soluția cea mai bună este comunicarea deschisă. Un psihoterapeut te poate ajuta să treci peste momentele ceva mai delicate, iar un urolog te poate învăța cum să tratezi simptomele disfuncțiilor erectile.

Cu toate acestea, nu sunt motive reale de îngrijorare. De îndată ce problema este luată în serios, organismul își poate reveni rapid. Nu sunt necesare tratamente medicamentoase, deși în anumite cazuri se poate prescrie un supliment bun pentru potență.

Nu uita, un stil de viață echilibrat este răspunsul potrivit indiferent de provocarea prin care treci. Consumă alimente variate, fă sport și odihnește-te pentru cel puțin 7 ore în fiecare noapte. Găsește-ți liniștea alături de persoana iubită și apreciază fiecare moment alături de ea.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial