Spălatul frecvent pe mâini, produsele cu rol dezinfectant aplicate de multe ori pe zi, la care adăugăm cele câteva grade afară pot usca excesiv pielea de pe mâini. Iată cum să le îngrijești corespunzător, conform specialiștilor, dar și pentru ce manichiură să optezi în această perioadă – cu idei de la un expert de top!
Pielea de pe mâini are și ea de suferit – se înăsprește de la săpunuri iritante, de la temperaturile foarte scăzute, de la gelurile și spray-urile cu rol dezinfectant pe care le folosim în perioada asta, iar vara uităm de cele mai multe ori să folosim un produs cu FPS și pe pielea de pe mâini. Totuși, pe timpul iernii este cu atât mai important să hidratăm pielea și să o exfoliem, așa cum facem săptămânal cu tenul.
Exfolierea mâinilor elimină celulele moarte care se acumulează pe suprafața pielii, împiedicând-o să respire. Celule noastre au un anumit ciclu de viață, se multiplică și mor, formând așa-zisa piele moartă. Exfolierea grăbește procesul regenerării pielii și stimulează microcirculația sanguină de suprafață. Astfel, pielea devine fină și flexibilă.
În mod natural, celulele se schimbă, exfolierea pielii are loc cu sau fără ajutorul nostru. Desigur, natura e inteligentă și, din fericire pentru noi, vrea să arătăm cât mai bine. Dar, pe măsură ce trece timpul, acest proces de exfoliere este încetinit și porțiuni din ce în ce mai mari ale tenului și pielii corpului devin terne, lipsite de strălucire.
În funcție de tipul pielii, poți alege și frecvența exfolierii, recomandă specialista. Pentru o piele sensibilă, uscată, este recomandat un interval de 15 zile, pentru pielea normală o dată pe săptămână, iar pentru pielea grasă, de două ori pe săptămână. Nu uita însă de hidratare – e obligatorie după fiecare ședință de exfoliere.
În fiecare zi, o persoană elimină aproximativ 50 de milioane de celule, iar dacă acestea rămân pe piele, tenul poate căpăta un aspect tern. Cea mai simplă metodă de exfoliere este apelarea la produse cosmetice de tip exfolianți. În domeniul manichiurii există acele produse pentru exfolierea mâinilor și a cuticulelor.
La fel ca și în cazul îngrijirii pielii faciale, exfolierea este o modalitate proactivă de a îngriji pielea și de a combate primele semne ale îmbătrânirii înainte de a începe un serviciu de îngrijire, pentru că:
• Micro-exfoliatorii mecanici din silicon netezesc pielea uscată și aspră, pentru un ton uniform al tegumentului
• Vitamina C conferă strălucire pielii
• Untul de Cupuaçu ajută la restabilirea echilibrului hidratării
Și cuticulele au nevoie de exfoliere în această perioadă rece, iar pentru acestea specialiștii recomandă o cremă exfoliantă pentru cuticule, mai ales dacă sunt uscate și aspre. Se utilizează pentru tratarea zonei cuticulei în timp ce împingi eponichiumul cu un bețișor pentru împingerea cuticulelor. De obicei, formula acestui tip de produs este cu acțiune rapidă; vei observa cât de bine arată cuticulele imediat după pregătirea unghiilor.
Doar după ce ai realizat procesul de exfoliere, poți trece la hidratarea pielii mâinilor cu ajutorul unui produs special, care oferă nutriție, hidratare și o protecție optimă a pielii mâinilor. Se recomandă a fi aplicat de două ori pe zi, dimineața și seara. La nevoie, se poate aplica de mai multe ori pe zi, mai ales în lunile geroase ale anului.
Și nu în ultimul rând, hidratarea cuticulelor este necesară. Recomandarea specialistului este să aplici ulei de hidratare ori de câte ori simțim nevoia și neapărat seara, înainte de culcare. Orientează-te către uleiuri pentru cuticule hidratante care se absorb repede în piele, printre care ulei de nuci de kukui, ulei de avocado, ulei de semințe de struguri etc.
3 idei de manichiură de la experta Jessica Vartoughian
Jessica Vartoughian, denumită Prima Doamnă a unghiilor' de către publicația New York Times, este specialistul de top în îngrijirea unghiilor naturale ale celor mai importante personalităţi şi renumite vedete de la Hollywood. Româncă la origini, ea este cea care a deschis primul salon din lume dedicat… în întregime unghiilor! De asemenea, a fost primul expert în unghii care a adus în America conceptul de manichiură franțuzească. Sistemul de cultivare a unghiilor creat de Jessica, cheia de boltă a companiei, are la bază premiza că, așa cum există diverse tipuri de piele și de păr – și produse create pentru a se adresa fiecărui tip – și unghiile sunt de mai multe tipuri, fiecare având nevoile sale distinctive. Jessica este fondatoarea brandului Jessica Cosmetics și de la ea vin câteva propuneri de modele inedite de manichiură.
O abordare clasică, cu un twist glamouros
Dacă preferi o manichiură într-o singură culoare, dar nu îți dorești să apelezi la același model, poți opta pentru un detaliu subtil, dar elegant. Realizează o manichiură într-o singură culoare, precum roșu sau nude, iar pe degetul inelar optează pentru o altă culoare, mai intensă sau mai strălucitoare. De exemplu, poți alege un auriu intens, sidefat, argintiu cu mult glitter sau un cafeniu-brun cu particule strălucitoare, aurii.
Dana Panghe – beauty editor Avantaje
Citeste și:
Ajută-ți părul în timpul lunilor geroase: trucuri de la specialiști