Eduard Dragu, adolescentul cu autism, a fost batjocorit după ce a participat la Românii au talent: „M-a scuipat de două ori”

Eduard Dragu, adolescentul cu autism de la Românii au talent, care a ajuns în finală și a ieșit pe locul 6, a povestit că a fost batjocorit de copii după ce a apărut la PRO TV.

La vârsta 1 an, Eduard Dragu era diagnosticat cu autism. Acum, el are 18 ani și a avut curajul să urce pe scena de la Românii au talent, unde a impresionat cu cântecele sale la pian. În marea finală a show-ului de la PRO TV, Eduard a povestit că a fost victima bullying-ului după ce a apărut pe micul ecran.

„Mama nu a vrut ca eu să fiu expus. Un copil m-a oprit să mă felicite, iar altul m-a scuipat de două ori. M-am gândit că sunt și oameni răi care vor vorbi urât de mine, dar eu am vrut să vin pentru a fi lăudat de oamenii buni. Sunt fericit că am luat decizia asta. E foarte greu să înveți o piesă foarte grea. După «Românii au talent», oamenii au început să mă iubească și să mă aprecieze și mai mult. Mi-a zis doamna șoferiță de pe autobuz că sunt foarte bun și talentat și că se bucură pentru mine.

Când mi-am auzit numele în semifinală, inima aproape că îmi exploda. Mă bucur că m-au votat oamenii și sunt prietenii mei. Mă simt bucuros că am ajuns aici', a transmis Eduard Dragu Sălăgean în marea finală Românii au talent, potrivit Click!.

Eduard-Dragu-Romanii-au-Talent-2023-2SeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 8

Povestea lui Eduard Dragu de la Românii au talent

Eduard Dragu Sălăgean cântă la pian de la vârsta de 7 ani și face parte din spectru autist. Ana, mama lui, i-a cumpărat un pian pentru a-l scoate din lumea lui, însă timp de 4 luni nici nu s-a atins de el. Într-o zi, el a început să cânte la pian melodiile pe care le auzise în casă.

Eduard are 18 ani și învață la Liceul de Muzică „Tudor Jarda’ din Bistrița, secția pian. Acest instrument a fost parte importantă din terapia lui de recuperare. Mama lui Eduard, Ana Dragu, este psihoterapeut și scriitoare, potrivit PRO TV.

La vârsta de 1 an și 9 luni, Eduard a fost diagnosticat cu autism infantil. Pentru ca el să poată merge la școală fără însoțitor, alături de alți copii de vârsta lui, a fost nevoie de 6 ani de terapie neîntreruptă. Eduard Dragu Sălăgean nu vorbea și avea un comportament bizar pentru un copil de vârsta lui: stătea ore întregi agățat de clanța unei uși care nu se închidea cum trebuie, nu avea deloc contact vizual cu cei din jurul lui, se legăna, flutura din mâini, își ducea mâinile la urechi.

„Și-a bătut joc de mine, pentru că mă vedea diferit, pentru că eram autist’

Eduard Dragu Sălăgean a povestit cum a fost batjocorit la școală pentru că era diferit. Mama lui a încercat să-i explice pericolele la care se expunde dându-i exemple concrete.

„Odată mă urcam pe balustradă, iar mama m-a găsit acolo și m-a luat. Ca să înțeleg ce se întâmplă dacă sar de acolo, mama a luat un ou și l-a aruncat să văd cum se sparge. (…)

Nu îmi plăcea să intru în magazin din cauza gălăgiei vitrinelor. Nici la grădiniță nu puteam să suport gălăgia de copii. Aveam multe frici când eram mic. Eu am făcut o școală normală și îmi era greu din cauza colegilor. Atunci am luat-o razna. Când am mers la baie și un băiat… un șmecheraș din clasa a 7-a, eu eram clasa I-a, mă încuia în baie și făcea precum o fantomă și eu credeam că era o fantomă adevărată. Și-a bătut joc de mine, pentru că mă vedea diferit, pentru că eram autist. Când mă uit la filmările cu mine de când eram mic, eu simt că m-am schimbat foarte mult și că am evoluat foarte mult’, a spus Eduard, potrivit Libertatea.

Iată ce poți citi în ediția de print a revistei Avantaje, mai 2023:

A apărut ediția de mai a revistei Avantaje. Luna aceasta v-am pregătit materiale interesante, numai bune de savurat dimineața la cafea… În primăvara lui 2023 Avantaje îți este cel mai bun aliat pentru inspirație, informație și entuziasm. Afli lucruri noi sau poate deja știute dar noi te ajutăm să le certifici și să le structurezi. 

Iată o mică parte din cuprinsul ediției:

  • Acidul hialuronic este o super-moleculă pe care o avem cu toții în organism. Ce face acidul hialuronic? Îți spunem noi: are super-puteri: este capabil să amâne procesul de îmbătrânire cutanată.
  • Există superstiții care ne pot schimba viața? Prinși în vârtejul clocotitor al vieții moderne, ignorăm deseori, zeci și zeci de „reguli ale binelui și răului, un fel de legi nescrise, transmise de secole, din generație în generație și după care se conduce lumea misterioasă a semnelor ascunse.
  • Poveși urâte de pe TINDER: Iată câteva povești, cât se poate de adevărate, cu protagoniști care au avut curajul să se destăinuie despre dezastrul care se poate ascunde în spatele unor întâlniri „match by Tinder.
  • Ai colegi dificili? Există conflicte la serviciu? Iată cum trebuie să te comporți: micile neînțelegeri sau conflictele pe care le ai la serviciu îți pot face viața un chin. Nu le lăsa să-ți afecteze randamentul și eficiența, ci găsește modalități prin care defectele colegilor să-ți fie utile ție.
  • Cum se face un shooting de copertă? Fără cei patru pioni importanți, niciun shooting nu e relevant. Tiberiu Arsene, Cristian Buca, Mirela Macovei și Alexandra Calafeteanu sunt departe de a fi simpli pioni într-un proiect de imagine: ei sunt adevărații alchimiști care transformă obișnuitul în remarcabil. 
  • Răsfoiește revista aici: https://magazines.ringier.ro/brands/avantaje/
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete