Echinocțiul de toamnă 2023 are loc pe 23 septembrie, motiv pentru care intrăm într-o perioadă de echilibru. Ne aflăm, de asemenea, într-o fază de retrogradare a lui Mercur, așa că nu este surprinzător faptul că Universul ne îndeamnă să reflectăm, să ne odihnim și să fim pur și simplu aici, acum.
În lumea noastră agitată, suntem adesea încurajați să ne suprasolicităm pentru a face din ce în ce mai mult. Inevitabil, în cele din urmă ne epuizăm și intrăm într-o stare de confuzie și reactivitate. Acest lucru lasă puțin loc pentru echilibrul pe care ni-l dorim.
Echinocțiul reprezintă acel moment în care ziua și noaptea sunt egale în orice loc de pe Pământ.
Asta se datorează faptului că Soarele, în mișcarea sa aparentă pe cer, se află exact pe ecuatorul ceresc.
Din punct de vedere astronomic, trecerea de la vară la toamnă este marcată de echinocțiul de toamnă. nul acesta, echinocţiul de toamnă va avea loc pe 23 septembrie, la ora 09:50.
În această zi, soarele va răsări şi va apune chiar în punctele cardinale est şi vest. În zona Polului Nord începe lunga noapte polară, iar în cea a Polului Sud, Soarele va sta deasupra orizontului, timp de 6 luni, până la momentul echinocţiului de primavară.
În fiecare an, la începutul ultimei decade a lunii septembrie, are loc echinocţiul de toamnă, adică momentul în care începe toamna astronomică.
După această dată zilele devin mai scurte şi nopţile mai lungi, până la solstitiul de iarna de pe 22 decembrie.
Potrivit mbgmindfulness, iată câteva ritualuri care te vor ajuta să găsești echilibrul:
Ia o foaie mare de hârtie și fă un cerc în centru. Acest cerc te reprezintă pe tine.
Apoi, desenează în exteriorul cercului toate angajamentele pe care le ai față de lumea exterioară. Fă-le mai mari și mai luminoase pe cele care îți ocupă mult timp.
Acum că toate aceste angajamente sunt în fața ta, observă dacă ești într-un flux de dăruire și primire cu fiecare persoană și proiect.
Semne de dominanță a emisferei stângi: să nu ai empatie, să iei lucrurile la propriu, să fii prea autoritar. Pentru a găsi echilibru gătește fără rețetă, pictează cu degetele și meditează.
Semne de dominanță a creierului drept: te simți foarte emotiv, tergiversezi, visezi, dar nu ai viziuni, ți-e greu să-ți urmezi obiectivele. Poți face puzzle-uri, studiază realismul în artă, fă pași mici spre o atitudine constructivă.
Folosește-ți imaginația și adună lucruri care îți captează atenția și îți aduc un sentiment de abundență. Decorați cu lumânări în culorile toamnei, care sunt portocalii, galbene, roșii și maro. Dacă dorești, adaugă miere și scorțișoară pentru dragoste, monede pentru prosperitate, condimente pentru putere și busuioc pentru claritate.
Ce trebuie să termini?
Ce trebuie să vindeci la organismul tău?
Cum îți poți aprofunda cunoașterea intuitivă?
Îți faci timp să reflectezi și să-ți liniștești mintea?
Cum aduci bucurie și distracție în viața ta?
Ești dispus să fii deschis la nou?
Relațiile tale te fac fericit?
Care este relația ta cu iubirea de sine?
Echinocțiul are loc de două ori pe an. Prima dată se întâmplă când Soarele traversează ecuatorul ceresc trecând din emisfera cerească sudică în cea nordică, în jurul datei de 20 martie.
Astfel, el reprezentă echinocțiul de primăvară în emisfera nordică și echinocțiul de toamnă în cea sudică.
Acest punct de intersecţie a eclipticii cu ecuatorul ceresc se numește punctul vernal.
Al doilea echinocțiu al anului se întâmplă când Soarele traversează ecuatorul ceresc trecând din emisfera cerească nordică în cea sudică, în jurul datei de 23 septembrie.
Astfel, el reprezintă echinocțiul de primăvară în emisfera sudică și echinocțiul de toamnă în emisfera nordică.
Punctul de intersecție din acest moment al eclipticii cu ecuatorul ceresc se numește punctul autumnal.
Potrivit Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu', echinocțiul de toamnă va avea loc la următoarele date:
Foto: 123RF