Ecaterina Andronescu propune introducerea obligatorie a uniformelor şcolare

Ecaterina Andronescu

Ecaterina Andronescu

După ce cazul profesoarei înjunghiate în Ploieşti de un fost elev a zguduit o țară întreagă, Ecaterina Andronescu propune o soluție.

Potrivit acesteia, nu paza este o soluție, ci uniforma obligatorie ar putea ajuta la evitarea unor astfel de situații.

Zilele trecute, ministrul Educatiei Ecaterina Andronescu a declarat că dorește introducerea obligatorie a uniformelor în unităţile de învăţământ.

Ecaterina Andronescu propune introducerea obligatorie a uniformelor şcolare

“Nu cred că paza este singura soluție pentru că aș vrea să dau exemplul școlii din Ploiești. Erau doi paznici, profesorul de serviciu, elevii toți aveau card de intrare, prin fața școlii patrulau doi sau trei jandarmi care l-au și prins pe rău-făcătorul respectiv. Deci practic ne-am fi încadrat în standardele unei asigurări corecte a pazei școlii, dar iată ce s-a întâmplat. Deci eu cred ca mai trebuie sa găsim și măsuri suplimentare.

De exemplu, eu văd că acea uniformă școlară… poate că nu este cea mai potrivită sintagma și de aceea lumea o refuză, dar școala găsește o formulă pentru ca toți copiii să se îmbrace la fel și în felul acesta să fie ușor de distins un copil al școlii de cineva care e un intrus, din afara școlii. Adică mai trebuie să luăm asemenea măsuri, care nu sunt exagerate”, a declarat ministrul Educației Ecaterina Andronescu într-o emisiune tv.

Iulia Sandu

Foto: libertatea.ro

 

Vezi si:

Vezi si structura an scolar 2019-2020

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
CSID
Descopera.ro
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Educatie