(P) – Dr. Raluca Uleanu, (Dental Spa) vine cu noutăți despre practicile stomatologice moderne

Microscopul dentar le oferă medicilor o vizibilitate net superioară asupra detaliilor, datorită măririi, iluminării și focusului, rezultatul fiind acela că… ceea ce se vede mai bine, se tratează mai bine.

Dr. RALUCA ULEANU (Dental Spa) vine cu precizări despre utilizarea microscopului în practica stomatologică oferind, totodată, detalii despre tipurile de implanturi cele mai fiabile și mai avantajoase din punct de vedere calitate-preț.

.

Utilizarea microscopului în odontologie are scopul de a avea maximă vizibilitate în a vedea dacă medicul dentist a curățat bine caria de pe dintele respectiv, dar se poate utiliza și în alte scopuri: vedem fisuri care au apărut pe dinte, acesta suferind foarte mult atunci când este cariat și forțele exercitate pe el cresc, apărând microfisuri care îi scad rezistența la forțele masticatorii, iar la un moment dat, ne trezim că s-a crăpat brusc și nu știm de ce.

Microchirurgia este folosită cu success în parodontologie pentru a minimaliza trauma aplicată asupra țesuturilor și pentru a reduce cantitatea de țesut necrozat în urma unei intervenții chirurgicale. Prin microscop se pot vedea în detaliu pungile subgingivale sau retragerea gingiei și expunerea dintelui. De asemenea, se pot vedea depunerile fine de placă bacteriană și se pot îndepărta cu precizie din țesuturile bolnave.

Microscopul în chirurgia orală are multiple utilizări precum: vizibilitate în operațiile chirurgicale, fie ele pe țesuturi moi, fie ele pe os sau sinusurile maxilare, oferă mai multe tipuri de lumină, care ne permit să vedem diferit: cu lumina albă și galbenă pentru endodonție, tratamentul cariilor ( odontologie), chirurgie și implantologie și cu lumina roșie pentru țesuturi și tumori, dar și pentru bolile parodontale ( adică bolile țesuturilor din jurul dinților ce duc la mișcarea/ mobilitatea dentară).

Video montaj: Bogdan Pârlea

Realizator: Florentina Mușat

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Video