Dr. Florin Juravle îţi răspunde la întrebări pe chirurgie plastică! Astăzi vorbim despre abdominoplastie!

Abdominoplastia este o intervenţie chirurgicală de îndepărtare a excesului de piele şi grăsime de pe abdomen, iar uneori implică şi procedee de tonifiere a muşchilor abdominali.

O dietă sănătoasă sau un program de exerciţii fizice sunt uneori insuficiente pentru a elimina acumulările de grasime şi ,,pielea căzută,, din zona abdominală, de aceea multe persoane apleleză la abdominoplastie.

Abdominoplastia poate să fie totală sau parţială. În cursul abdominoplastiei parţiale sunt remodelate şi mobilizate doar ţesuturile abdominale mai jos de ombilic, acesta rămânând pe loc.

Se poate asocia eventual cu lipoaspiaţie la nivelul abdomenului superior şi/sau flancuri.

Dacă există însă o laxitate exagerată şi la nivelul tegumentelor abdomenului superior (deasupra de ombilic) este nevoie de o corecţie totală la nivelul abdomenului-abdominoplastie totală.

În cazul abdominoplastiei totale vor trebui mobilizate şi ţesuturile de mai sus de ombilic, iar acesta trebuie repoziţionat.

Abdominoplastia totală este o operaţie de mai mare anvergură la care adesea se asociază lipoaspiraţia flacurilor, lipectomia sau corecţia diastazisului musculaturii abdominale (musculature se tonifică prin sutura).

Cele mai frecvente întrebări

Este abdominoplastia indicată şi pentru mine?

Abdominoplastia este indicată femeilor şi bărbaţilor cu o condiţie fizică bună dar care au la nivel abdominal pielea cazută, cu sau fără pliu abdominal mărit de volum.

Cei mai buni candidaţi pentru abdominoplastie îndeplinesc urmatoarele condiţii:

•Exces de piele flască, cazută la nivel abdominal

•Un abdomen care protruzionează şi este disproporţional cu restul corpului

•Musculatura abdominală flască datorită sarcinilor multiple, sau a vârstei înaintate

•Exces de grăsimi concentrate sub pielea abdomenului

Dacă intenţionaţi să rămâneţi însărcinate sau să urmaţi o dietă de slăbire, trebuie să informaţi chirugul dvs despre aceste planuri.

Cicatricile abdominale obtinuţe în urma unor intervenţii chirurgicale în antecedente pot limita rezultatele abdominoplastiei.

În ce constă consulţatia?

În timpul consultaţiei, chirurgul dvs va evalua starea de sănătate fizica şi emoţională. Trebuie să fiţi pregătiţi să oferiţi informaţii corecte şi complete despre:

•Intervenţii chirurgicale în antecedente

•Boli trecute sau prezente

Medicaţie administrată în prezent inclusiv remedii naturiste sau suplimente alimentare.

Chirurgul dvs. va evalua:

•Calitatea pielii abdominale

•Localizarea cicatricelor existente

•Cantitatea de ţesut gras în exces

•Statusul musculaturii abdominale

Chirurgul dvs v-ar putea sugera şi alte tratamente pentru a obţine rezultatele dorite. De exemplu, unii pacienţi ar putea beneficia de pe urma lipoaspiraţiei, ca unica procedură la nivel abdominal.

În ce constă intervenţia chirurgicală?

În general, în cazul abdominplastiei, o incizie orizontală este plasată chiar deasupra ariei pubiene.

Lungimea inciziei, care se întinde între cele două oase ale bazinului, depinde de cantitatea de piele care trebuie îndepărtată.

Astfel, dacă este mai multă piele de îndepărtat incizia va fi mai lungă. La femei incizia trebuie situată sub linia costumului de baie când este posibil.

Pielea care conţine vergeturi poate fi îndepărtată de asemenea.

La persoanele cu o cantitate mare de piele căzută o incizie secundară poate fi făcută în jurul ombilicului şi se va practica astfel abdominoplastia totală.

In acest fel, pielea în exces de deasupra ombilicului este separată de ţesuturile profunde, mobilizată spre zona pubiană şi apoi excizată.

Ce alte metode mai există?

Abdominoplastia parţială sau "mini" abdominoplastia se adresează jumătăţii inferioare a abdomenului şi nu necesită incizie în jurul ombilicului.

Deci această tehnica nu va corecta şi pielea căzută de deasupra ombilicului.

Lipoaspiraţia, ca metodă unică, poate fi benefică dacă există o bună elasticitate a pielei şi un tonus muscular favorabil.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Frumusete