Dr. Alexandru Rafila îți spune ce să faci în concediu ca să fii sigur că nu ești în pericol să te infectezi cu noul coronavirus

450 de cazuri noi de coronavirus și astăzi. Din ce în ce mai alarmante raportările care vin de la specialiștii care monitorizează situația epidemiei de coronavirus din România.

Dată fiind această situație deloc îmbucurătoare, ne gândim din ce în ce mai mult la unde să plecăm în concediu în această vară și ce să facem ca să fim cât mai feriți de nemilosul virus.

Dr. Alexandru Rafila îți spune ce să faci în concediu ca să fii sigur că nu ești în pericol să te infectezi cu noul coronavirus

„Noi spunem că masca se folosește în spații închise sau în mijloace de transport. Dacă în aer liber este o foarte mare aglomerație, iar acea distanță minimă de un metru și jumătate în mod evident nu este respectată, atunci și spațiul acesta liber devine propice pentru transmiterea bolii!', a declarat profesorul Alexandru Rafila, în direct, la Digi24.

Cifrele raportate în weekend, cifre care fac referire la numărul turiștilor care s-au relaxat în Delta Dunării, parcă ne sperie și mai mult. Peste 10.000 de turişti, cu aproximativ 4.000 de mașini, au fost în weekend pe plajele sălbatice din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării. Alexandru Rafila spune că din ce a văzut în imaginile difuzate în buletinele de știri, protecția a lipsit cu desăvârșire. „Cei mai mulți nu purtau măști, iar transmiterea noului coronavirus se putea face ușor, astfel'.

Oficialul vine și cu soluția: „O atitudine mai fermă din partea autorităților care să împiedice aglomerațiile mari de oameni se poate lua. Adică, noi am stabilit un număr de persoane care pot să stea împreună, iar dacă discutăm de 5, 6 persoane, iar acolo sunt 600… Vă dați seama că s-ar putea încerca convingerea oamenilor, că nu trebuie să intrăm în zona măsurilor coercitive. Dacă avem suficientă abilitate cred că există posibilitatea să îi convingem pe oameni să se depărteze și să evite aglomerația excesivă', conchide Președintele Societății Române de Microbiologie, citat de Digi24.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri