Dormi în timpul zborului cu avionul? Acest lucru îți poate afecta auzul

De ce somnul în avion ne afectează auzul

Călătoria cu avionul este văzută de multe persoane ca fiind cel mai bun prilej pentru a se odihni, mai ales în cazul celor care zboară în interes de serviciu și urmează să susțină o prezentare importantă. Indiferent de scopul călătoriei, oamenii aleg să doarmă în avion, lucru care poate avea efecte negative asupra auzului.

Chiar dacă poate este odihnitor, somnul în avion ne poate afecta semnificativ sănătatea urechii, iar în cazuri grave, putem ajunge să ne pierdem auzul.

De ce somnul în avion ne afectează auzul?

În momentul în care călătorim cu avionul, timpanul ar putea fi afectat de diferența de altitudine, ceea ce poate duce la apariția unor probleme grave. Astfel, ne putem confrunta cu situația în care urechea începe să pocnească, o senzație deloc plăcută. Dacă în general putem rezolva această problemă căscând sau ținându-ne respirația, nu același lucru se întâmplă atunci când dormim, potrivit independent.co.uk. În timpul somnului, presiunea acumulată nu poate fi eliminată, iar tubul Eustachian se poate înfunda, apărând o afecțiune care poartă denumirea de barotraumă. 

Chiar dacă mulți dintre noi ne confruntăm cel puțin o dată în viață cu această afecțiune, în cazurile grave, aceasta poate duce la pierderea auzului. Atunci când tubul Eustachian rămâne blocat mult prea mult timp, se acumulează o cantitate de lichid în spatele timpanului, ceea ce duce la apariția infecțiilor. Astfel, tu te vei confrunta cu dureri puternice, iar auzul îți poate fi afectat.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Cura de detoxifiere cu supă. Cum poți scăpa rapid de kilogramele în plus?

Cum te ajută vinetele să lupți împotriva cancerului?

Alimentele care îți curăță arterele. Consumă-le cât mai des pentru a-ți păstra inima sănătoasă

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Avantaje.ro