Doneaza sacoul cel bun!

Doneaza sacoul cel bun!

Interviu pentru angajare
Asociatia Casa Ioana
in parteneriat cu Liberty Center au lansat programul Doneaza Sacoul cel Bun, pentru a scoate in evidenta nevoia persoanelor care nu au un adapost permanent de a primi suport pentru gasirea unui loc de munca, un prim pas in depasirea situatiei dificile si o conditie a unei vieti decente.

In perioada 18 aprilie – 31 mai, toti cei care doresc sa contribuie la aceasta cauza, sunt incurajati sa doneze haine in locurile special amenajate din centrul comercial Liberty Center.

Orasul Bucuresti gazduieste o populatie fara adapost din ce in ce mai numeroasa. Cele mai recente date estimeaza ca in Bucuresti exista aproximativ 5 000 de persoane care se confrunta cu problema lipsei adapostului , una dintre cele mai extreme forme de manifestare a saraciei si excluziunii sociale.

Pierderea locului de munca si dificultatile financiare reprezinta cauzele cel mai des asociate acestei probleme. De aceea, solutiile impun mai mult decat distributia de resurse materiale sau abordarile de tipul locuinta pe primul loc, care neglijeaza importanta serviciilor de sprijin pentru reintegrarea in societate.

In cadrul programului Sacoul cel Bun oamenii sunt incurajati sa doneze haine bune, ingrijite, pe care le-ar purta chiar ei la un interviu sau pe strada si sa constientizeze ca donatiile lor pot ajuta persoanele in dificultate sa capete incredere in fortele proprii si sa se implice in activitatile sociale si economice care le permit sa duca o viata normala.

Sacoul cel bun este un simbol al unei vieti normale. Prin acest program vrem sa aratam ca multe dintre persoanele aflate in dificultate fac eforturi de a iesi din aceasta situatie, isi cauta activ locuri de munca, se duc constant la interviuri de angajare. Dar acolo regulile sunt aceleasi pentru toti – trebuie sa fie prezentabili, trebuie sa demonstreze ce pot face”, a declarat Andreea Gheorghe, General Manager Casa Ioana.

Donatiile se vor putea face in perioada 18 aprilie – 31 mai, in centrul comercial Liberty Center, in cadrul programului normal de functionare: de luni pana duminica, intre orele 10:00 – 22:00.

Liberty Center
Str. Progresului nr. 151 – 171 (intersectie Calea Rahova cu Trafic Greu)
Tramvaiele 8, 11, 25, 23, 32
Autobuzele 117, 173


Asociatia Casa Ioana

■ Casa Ioana este o organizatie non-guvernamentala din Bucuresti ce sprijina familiile si femeile singure fara adapost, facilitandu-le accesul la cazare temporara sigura si la o varietate de servicii de asistenta psiho-sociala. Prin programul ACASA, Casa Ioana pune la dispozitia persoanelor vulnerabile adaposturi cu o capacitate maxima de 75 de persoane. Timp de un an de zile, acestea beneficiaza de servicii si suport pentru a reusi sa-si gaseasca un loc de munca si cazare stabila si sigura.

Casa Ioana este in prezent singurul furnizor de cazare pentru familiile fara adapost din Bucuresti; alternativa implica separarea copiilor de parinti si punerea acestora in grija statului. Pana acum, Casa Ioana a adapostit si sprijinit peste 2500 de persoane in calatoria lor de pe strada catre un camin stabil.

In urmatorii cinci ani, Casa Ioana isi propune sa-si extinda serviciile de cazare si sprijin pentru familii si femei singure fara adapost, in fiecare dintre sectoarele orasului Bucuresti – in total patru noi adaposturi. Totodata, vizeaza dezvoltarea unei intreprinderi sociale care va sprijini persoanele aflate in dificultate prin oportunitati de instruire si acumulare de experienta de munca.

Casa Ioana reprezinta Romania in FEANTSA (Federatia europeana a organizatiilor nationale care lucreaza cu persoane fara adapost) si singura organizatie din tara cu statutul de membru deplin.

Cititi mai multe despre activitatatea asociatiei Casa Ioana pe http://www.casaioana.org/.

Foto: shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
CSID
Descopera.ro
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Cariera