Femeia anului 2011: Amalia Enache

Femeia anului 2011: Amalia Enache

Femeia anului 2011, Amalia Enache
Despre felul in care s-a scris despre copiii abandonati in orfelinate stim cu totii, ca doar a fost primul contact al realitatii postdecembriste cu lumea civilizata. De atunci, multe organizatii nonguvernamentale si-au facut o misiune din dezideratul ca fiecare copil sa aiba dreptul la o casa si la o familie.

Printre organizatiile internationale care s-au implicat in misiunea de a da speranta celor mai saraci copii din lume – cei orfani si abandona si – cea mai eficienta e Hope and Home for Children, lider mondial in inchiderea leaganelor de copii de trista amintire.

Timp de 12 ani, HHC Romania a derulat in tacere o poveste de succes in reforma sistemului de protectie a copilului. Cifrele spun ca 4.360 de copii au fost eliberati din aceste lagare, denumite impropriu „leagane de copii, iar alti 6.615 au fost ajutati sa ramana alaturi de familiile lor, departe de aceste asezaminte cu paturi metalice si usi de inchisoare.

In 2010, organizatia a decis sa inceapa o campanie de comunicare la nivel national, asa ca a implicare sociala sunt recunoscute si nu pot fi puse la indoiala. cooptat nume sonore ale societatii civile din Romania. Personalitati ale caror bunacredinta, profesionalism si implicare sociala sunt recunoscute si nu pot fi puse la indoiala.

Pe acest criteriu au ales-o pe prima reprezentanta speciala, prezentatoarea Stirilor Noptii de la Pro TV, cunoscuta pentru activismul ei civic, pentru entuziasmul cu care sustine initiativele ecologiste.

La invitatia organizatiei HHC Romania, cu sediul la Baia Mare, ea a ales sa se implice activ in lupta pentru cauza copiilor abandonati din Romania. Isi petrece mult timp, chiar din propriul concediu, vizitand centrele de plasament de tip vechi, centrele maternale, casele de tip familial si familiile aflate in dificultate si cu riscul de a-si abandona copiii.

Sloganul campaniei de comunicare, O casa si o familie pentru fiecare copil, a devenit si crezul ei, in care investeste timp, energie si afectiune.

Trofeul i-a fost inmanat de Printesa Marina Sturdza, presedinta onorifica a Asociatiei HHC Romania, laureata a trofeului Femeia anului 2008 pentru Implicare si Responsabilitate sociala.

In discursul de multumire, Amalia Enache a rugat publicul sa-si imagineze pentru cateva secunde momentul din copilarie in care, pentru cateva minute, s-au ratacit de parinti, apoi le-a cerut sa amplifice acea panica ingrozitoare la cateva ore, apoi la o copilarie intreaga. Numai astfel poti intelege macar putin din nevoile acestor copii.

Daniela Palade Teodorescu; foto: Cristian Duminecioiu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Cariera