Doliu în familia lui Robert Downey Jr.! Tatăl său, Downey Sr., s-a stins din viață la 85 de ani

Doliu în familia lui Robert Downey Jr.! Tatăl său, Downey Sr., s-a stins din viață la 85 de ani

Downey Sr. a fost o figură de neegalat în lumea filmului underground din anii 60 și 70 și o figură puternică în viața fiului său.

Robert Downey Sr., un actor celebru de la Hollywood și tatăl lui Robert Downey Jr., a murit la vârsta de 85 de ani.

Acesta s-a stins din viață marți seară în somn la casa sa din New York, iar anunțul trist a fost confirmat de Downey Jr. printr-un mesaj postat miercuri, pe Instagram. Actorul și regizorul a împlinit 85 de ani pe 24 iunie și se lupta de foarte mult timp cu boala Parkinson.

„Odihnește-te în pace Bob D. Sr. 1936-2021… Noaptea trecută, tatăl meu a trecut liniștit în neființă după ani de durere provocată de boala Parkinson. A fost un adevărat realizator de filme și a rămas remarcabil de optimist pe tot parcursul timpului', a fost mesajul scris de Robert Downey Jr.

El a continuat omagiul adus tatălui său într-o manieră amuzantă, încurajând-o pe cea care i-a fost alături acestuia în ultimii ani de viață.

„Potrivit calculelor mamei vitrege, au fost căsătoriți și fericiți puțin peste 2000 de ani', a glumit el. „Rosemary Rogers-Downey, ești o sfântă, iar gândurile și rugăciunile noastre se îndreaptă către tine'.

Downey Sr. s-a născut în Manhattan în 1936 sub numele de Robert Elias Jr. Și-a schimbat numele de familie pentru tatăl său vitreg, James Downey, când a vrut să se înroleze în armata SUA, deși era minor.

Actorul a fost cunoscut mai ales pentru filmele sale revoluționare, cum ar fi Putney Swope și Greaser’s Place. A mai apărut în filme precum Boogie Nights, Magnolia și To Live and Die in LA.

În 1961, Downey Sr. a început să scrie și să regizeze filme cu buget redus, care au cunoscut un real succes în underground. Primul său a fost Ball’s Bluff (1961), despre un soldat al războiului civil care se trezește în Central Park în anii 1960.

Downey Sr. își includea adesea membrii familiei în filmele sale. El a inclus-o pe prima sa soție, Elsie, în patru dintre filmele sale: Chafed Elbows, Pound, Greaser’s Place și Moment to Moment. Cei doi au divorțat în 1975.

A avut doi copii cu Elsie: fiica Allyson și fiul Robert Jr., care și-au făcut fiecare debutul în filmul său Pound din 1970, când aveau 7 și respectiv 5 ani.

„Îmi amintesc de un tată incredibil de atent, afectuos și atent', a spus Downey Jr.

De asemenea, părinții lui l-au introdus în filmări, spunând că, datorită educației sale artistice, „nu mi-a trecut prin cap să fac altceva'.

Ultimul film al lui Downey Sr. ca regizor a fost documentarul său din 2005 Rittenhouse Square. El a apărut ultima dată pe ecrane în Tower Heist din 2011 ca în rolul judecătorului Ramos.

Foto: Instagram, Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete