Doliu în familia regală daneză. Prinţul Henrik al Danemarcei a murit la vârsta de 83 de ani

În familia regală daneză este doliu, asta după ce prințul Henrik al Danemarcei a murit. Informația a fost confirmată de către casa regală, prin intermediul unui comunicat de presă.

Prinţul Henrik al Danemarcei a murit la vârsta de 83 de ani

Prinţul Henrik al Danemarcei, soţul reginei Margrethe a II-a, a murit la vârsta de 83 de ani. În comunicatul prezentat de către casa regală daneză este specificat faptul că prinţul Henrik al Danemarcei a murit în somn.

“Alteţa Sa Regala Prinţul Henrik a murit marti, 13 februarie, la ora 23:18, la Castelul Fredensborg, reşedinţa regală situată la 40 de kilometri nord de capitala daneză, avându-i alături pe soţia sa şi cei doi fii ai lor”, au anunțat reprezentanții casei regale, într-un comunicat de presă, potrivit adevarul.ro

Prinţul Henrik al Danemarcei a fost internat în luna ianuarie la Rigshospitalet, spitalul regatului, iar medicii i-au oferit tratament de specialitate pentru o afecțiune pulmonară de care suferea.

Chiar dacă a fost anunțat oficial decesul prințului Henrik al Danemarcei, casa regală nu a oferit informații cu privire la organizarea funeraliilor. Cu toate acestea, în luna august a anului trecut, acesta a declarat că nu își dorește să fie înmormântat alături de soția sa, în Catedrala regală Roskilde, și asta pentru că nu i-a fost oferit titlul de rege consort.

Deschide galeria foto pentru a vedea mai multe imagini cu familia regală daneză.

Foto: hepta.ro

Citește și:

Familia Regală poartă mereu haine negre în bagaj. Te-ai întrebat vreodată de ce?

Fostul principe Nicolae se va întoarce în România. Ce spune despre relația cu Principesa Margareta?

Ultimul discurs al Regelui Mihai în Parlament. Ce le-a spus Majestatea Sa senatorilor și deputaților?

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Vedete