Dilema zilei: Ce întrebări să pun la interviu?

ce intrebari sa pun la interviu

Îmi amintesc primele mele interviuri de parcă ar fi fost ieri. Și nu pentru că ar fi fost niște experiențe memorabile, ci pentru că au reușit să mă pună într-o postură atât de inconfortabilă că mintea mea pur și simplu refuză să le uite.

Cu ceva mai puține surse de informație decât acum, eram atunci o studentă ce abia terminase primul an de facultate, care n-avea niciun fel de experiență, dar care voia să facă primii ei bani și trebuia să convingă că merită să fie angajată, să aibă primul ei job, fără să știe să facă nimic concret, de fapt.

Partea bună e că, după mai multe interviuri, am reușit să conving. Partea mai puțin bună, la vremea respectivă, căci acum e doar amuzantă, e că „a durut'. De departe cel mai inconfortabil moment mi se părea cel de la finalul interviului, când persoana care mă intervieva mă întreba cu un zâmbet sfidător (mi se părea mie) pe buze: „Ai întrebări?'. Evident, la început, pentru că nu îmi zisese nimeni cum merg lucrurile, răspundeam sec „Nu'. Pentru că, efectiv, nu înțelegeam cum aș putea să mai am întrebări după ce, timp de 30 de minute-o oră, vorbisem încontinuu cu acel om despre acel job la acea companie.

După mai multe experiențe de genul ăsta, mi-am dat seama totuși că ar trebui să întreb ceva chiar dacă nu mai am, de fapt, nicio curiozitate. Ok, dar ce să întreb?

De ce trebuie să pui întrebări la interviu

Pentru că astfel arăți că ești cu adevărat interesat de jobul respectiv și că îți dorești să faci parte din companie. Dacă vrei să facem o paralelă, e ca și cum ai ieși la o cafea cu cineva de care-ți place, i-ai vorbi toată seara despre tine și n-ai avea nicio curiozitate despre el. Cel mai probabil nu vei ajunge la un al doilea date sau cafea cu persoana respectivă. Cam așa e și cu interviurile de angajare.

Citește continuarea pe ejobs.ro.

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Cariera