Angajatorul ți-a cerut la interviu competențe digitale? Află cum le poți dobândi rapid!

Angajatorul ți-a cerut la interviu competențe digitale

Dacă tinerii care abia acum intră în câmpul muncii au fost conectați cu tehnologia încă de la vârste mici, iar astăzi își găsesc cu ușurință un job tocmai datorită cunoștințelor digitale pe care le dețin, generațiile anterioare întâmpină dificultăți la angajare, căci lor le vine mai greu să se adapteze mediului din ce în ce mai tehnologizat.

Alfabetizarea digitală este un subiect destul de important și în rândul angajatorilor, ei căutând candidați pregătiți, care nu doar să cunoască noile tehnologii, ci să le poată folosi. Mai mult, statisticile internaționale arată că 90% dintre locurile de muncă vor necesita cel puțin competențe digitale de bază până în 2020.

Dacă te numeri printre cei care doresc să-și îmbunătățească competențele digitale pentru un job mai bun, uite ce ai de făcut!

Apelează la cursuri de perfecționare – astăzi piața locală de cursuri și traininguri vine cu o mulțime de oportunități, de partea ta rămâne doar să-ți dorești cu adevărat. Și chiar dacă acestea implică costuri suplimentare, trebuie să știi că pe termen lung cunoștințele dobândite în urma acestora îți vor fi de ajutor.

Profită de training-urile oferite de angajator – pentru că tot mai mulți angajatori caută candidați tehnologizați, unii au nevoie de oameni care să aibă și experiență de muncă. Astfel că, nu de puține ori companiile pun la dispoziție candidaților astfel de cursuri în mod gratuit.

Învață de la noile generații – cu siguranță printre cunoștințele tale se numără tineri dispuși să-ți ofere o mână de ajutor în ce privește îmbunătățirea competențelor digitale. Nu ezita să apelezi la ajutorul acestor persoane care, nu doar că te vor pune la curent cu noile trenduri, dar îți vor explica într-un limbaj pe înțelesul tău.

Citește continuarea pe ejobs.ro.

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Cariera