Diana Şucu: „Am datoria morală să-i ajut pe cei mai puţin norocoşi”

Diana Şucu: „Am datoria morală să-i ajut pe cei mai puţin norocoşi”

Omul de afaceri Dan Şucu a fost întotdeauna preocupat de acte caritabile.

Îşi dorea să înfiinţeze o fundaţie, dar avea nevoie de un om de încredere care să gestioneze banii într-un mod corect şi coerent şi în cine ar fi putut avea mai mai multă încredere decât în soţia lui, Diana? Aşa a luat naştere Fundaţia Mobexpert.

I-a pus la dispoziţie un birou, bani şi o echipă minunată care face toată această muncă pro bono.

Diana se implică personal în selectarea şi documentarea cazurilor. „Citesc şi verific ceea ce scrie în memoriul copilului, întotdeauna vreau să-i cunosc familia şi am învăţat să nu dăm bani niciodată în mâna părintelui.

Plăţile sunt făcute prin bancă, direct în contul spitalului unde copilul trebuie sa meargă la tratament.“

În decursul anilor, Fundaţia Mobexpert s-a implicat în ridicarea aşezământului Sf. Spiridon, a mobilat case distruse de inundaţii din diferite zone ale ţării, a donat mobilă secţiei de oncologie a Spitalului din Constanţa, secţiei de oncologie a Spitalului Fundeni, iar acum pregăteşte mobilarea unui aşezământ de bătrâni de pe lângă Biserica Sf. Silvestru.

În paralel, fundaţia derulează programul «Necenzurat», în colaborare cu Agenţia Naţională Antidrog.

Proiectul se adresează adolescenţilor cu vârste cuprinse între 12 şi 14 ani şi are ca obiectiv formarea copiilor în a dezvolta abilităţi necesare luării unor decizii corecte şi responsabile în legătură cu consumul de tutun, alcool şi droguri.

3000 de profesori sunt învăţaţi cum să îi ajute pe copiii din şcoli să se ferească de acest pericol real şi din ce în ce mai prezent în România.

„Weekend-urile sunt dedicate în totalitate familiei, micul dejun de sâmbăta este cel la care copiii (Dan, 6 ani şi jumătate, şi Andrei, 4 ani şi jumătate) participă efectiv… Încerc să am o viaţă de familie cât mai bună, cât mai liniştită şi zile cât mai pline.“

Care este secretul eficienţei?

„Încerc să nu pierd timpul. Îl împart aproape chirurgical. Mircea Albulescu avea o vorbă care mi-a plăcut şi pe care am reţinut-o: fericirea vine din organizare. Adaugă la asta credinţa că faci bine şi ai reţeta completă.“

Autor: Mihaela Serea

Foto: Armand Ionescu

Participă şi tu la Gala Femeia Anului 2012!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Povesti adevarate