Diana Gheorghian: 9 avantaje ale vietii

Diana Gheorghian, actrita

Calatoriile
Elmau e un sat in Austria, pe care il ador. Totul are ritmul montan de acum 200 de ani. Este exact ca la noi, dar are toate facilitatile: poti sa te duci sa vezi un spectacol de teatru, iarna partiile de schi sunt ireprosabile.

Daruirea pe scena
Este incredibil cat de bine te simti ca te poti darui asa. Nu te simti nici o clipa functionar public. In cele doua ore, esti intru totul creator, intru totul te daruiesti. E ca si cum ai urca pe munte intr-un ritm diabolic, iar sus ai cazut, dar ai cazut multumit ca ai incercat tot ce se putea incerca.

Teatrul
M-am gandit intotdeauna ca vreau sa fiu medic, ca sa ajut, si daca n-am putut sa fac bine fizic, prin teatru, ma ocup de suflet. Teatrul poate oferi aceasta legatura, poate sa-ti deschida sufletul, sa te-ajute sa te cureti sufleteste.

Muzica
Ascult orice fel de muzica, fiecare gen are justificarea lui. Muzica te imbogateste, fie ca e rock, jazz sau clasica. Ador si muzica populara, autentica.

Comunicarea fara cuvinte
Nu pot sa uit muntii Vrancei, seara, crepusculul, valea si Putna pe care o auzeam curgand, talangile vacutelor, mirosul de lapte, de ceaun, de mamaliga, ploaia de stele care cadeau brusc pe pamant. In Bucuresti n-am simtit niciodata lucrurile astea. De acolo mi s-a dezvoltat dorinta de apropiere sufleteasca, dorinta de-a comunica dincolo de cuvinte.

Vrancea, peisaj

Bunicii din Vrancea
Am trait intr-un spatiu idilic, am stat mult timp pe la bunici, in zona Vrancei. Fiind invatatori, ei aveau o alta deschidere catre frumos, imi citeau intotdeauna basme. Adormeam pe ritmul povestilor lor, tin minte ca ma asezam in spatele bunicii, pe prispa, pe-o pielicica de oaie, si acolo adormeam.

Casatoria
In momentul in care m-am casatorit, am fost doar noi doi. Parintele citea slujba, iar mie mi se innodau lacrimile.

Sasa
Cele mai importante lucruri din viata mea au fost si sunt momentele in care m-am daruit. Nasterea Sasei a fost un moment de daruire. Am tinut sa nasc normal, ca sa inteleg momentul ala. Din clipa aia, eu n-am mai contat. Este incredibil! Cred ca fiecarei femei ii trebuie aceasta experienta, a maternitatii, care te schimba structural.

„Iadul…“
E un spectacol despre dualitatea individului. Suntem patru femei, patru tipologii care au aceeasi respiratie. Plus regizoarea Mariana Camarasan, cu o noua viziune.

Actoria: e ca si cum ai lua o oglinda, ai intoarce-o catre spectator si i-ai spune «Priveste-te! Azi esti urat, esti stramb, azi esti frumos! Ceea ce joc eu, esti tu!» “, spune actrita, cunoscuta mai ales pentru rolul din filmul „Rochia alba de dantela“.

Catalina Ioancea
Foto: Arhiva persoanala a Dianei Gheorghian, arhiva Ediprsse

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Vedete