Dezastrele din ultima perioadă: este începutul sfârșitului?

CONȚINUT VIDEO AVANTAJE

Pe măsură ce schimbările climatice continuă, acestea vor duce probabil la pericole naturale mai frecvente și mai severe. Impactul va fi greu. Schimbările climatice cauzează sărăcie și lipsă de alimente și forțează un număr și mai mare de bărbați, femei și copii să-și părăsească casele sau rămân fără acoperiș deasupra capului.

Schimbările climatice reprezintă cea mai mare provocare a generației noastre

Din păcate, țările cu venituri mici se luptă să se protejeze împotriva schimbărilor climatice, au declarat pentru BBC oficiali și experți.

Organizațiile care reprezintă 90 de țări spun că planurile lor de prevenire a daunelor au fost deja depășite de dezastrele provocate de climă, care se intensifică și se întâmplă din ce în ce mai des.

Lumea s-a încălzit deja cu aproximativ 1,2 grade C de când a început era industrială, iar temperaturile vor continua să crească, cu excepția cazului în care guvernele din întreaga lume vor reduce semnificativ emisiile.

Anul trecut, Caraibe a înregistrat 30 de furtuni tropicale record, inclusiv șase uragane majore. Organizația Meteorologică Mondială declară că regiunea încă se recuperează. Pe insule precum Antigua și Barbuda, experții spun că multe clădiri nu au reușit să reziste vânturilor intense pe care le-au adus aceste furtuni.

„Obișnuiam să vedem uragane din categoria patru, deci pentru asta ne-am pregătit cu planurile noastre de adaptare, dar acum suntem loviți de uragane din categoria cinci'.

În Germania zilele cu ploi abundente au făcut ca mai multe râuri să își explodeze malurile, inundând orașe și sate întregi. Peste 160 de persoane și-au pierdut viața. Acum supraviețuitorii se luptă să facă curățenie în urma dezastrului.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Video