Descoperă perla sălbatică a Europei, Delta Dunării

delta dunarii

delta dunarii

Delta Dunării este un colț de rai unde liniștea și peisajele pitorești îți fac poftă să lenevești pe malurile umbrite de salcii și papură. O plimbare cu barca pe canale, observarea păsărilor, pescuitul sau degustările de pește pe malul apei sunt doar câteva dintre activitățile de care te poți bucura aici.

La fel de bine, te poți aventura într-un safari autentic pe culmile de nisip ale Rezervației Pădurea Letea, să te bălăcești la locul de întâlnire dintre Marea Neagră și Dunăre, sau să stai la soare pe plajele sălbatice de la Sfântu Gheorghe.

Dacă vrei să înveți să 'ghidezi' lotca pe apă, Delta Dunării este cel mai bun loc unde lipovenii îți dezvăluie din obiceiurile lor bine păstrate. Și tot aici poți face drumeții pe cărări bătute de caii sălbatici, să asculți concertul dat de păsări și brotăcei ori să imortalizezi amurgul care pictează cerul și Dunărea în cele mai frumoase nuanțe de violet.

Superlativele Deltei Dunării

Delta Dunării este cea mai bine conservată deltă din Europa și singura din lume care a fost declarată Rezervație a Biosferei în cadrul UNESCO, studiile arătând că aici coexistă peste 5000 de specii diferite de plante, animale și insecte. Dintre acestea se numără aproximativ 350 de specii de păsări, dintre care cea mai mare colonie de pelicani din Europa și peste jumătate din numărul total al cormoranilor.

Ca importanță ecologică, Delta Dunării se află pe locul trei mondial, după Marea Barieră de Corali și Insulele Galapagos, fiind unul dintre puținele locuri din lume în care își au adăpostul speciile de mamifere Mustrella Lutreola sau Lutra Lutra.

Sejur de vis la Gulliver Delta Resort

delta dunarii

Această bancă de gene, Delta Dunării poate fi explorată în cadrul unui sejur la Gulliver Delta Resort, hotelul amenajat în armonie totală cu natura, care dispune de numeroase facilități pentru turiștii care vor să se distreze și relaxeze în inima naturii.

Gulliver Delta Resort are o poziție excelentă la intersecția dintre brațul Sfântu Gheorghe și canalul Uzlina, la doar câteva minute distanță de Murighiol pe insulița Uzlina. Această locație excusivistă, îți oferă vederi unice asupra deltei și a coloniilor de păsări și tot aici te poți bucura de relaxare în grădina luxuriantă cu hamace și balansoare. Să te bălăcești la piscina înconjurată de șezlonguri. Să pescuiește de pe pontoane ori să joci ping-pong, foosball, tenis de masă sau șah.

De Mădălina Isar

Weekend in Delta pentru toti

Hotel Gulliver Delta Resort 3* – tarife de la 594 lei/persoana, 3 nopti de cazare cu si masa conform programului ales (demipensiune/pensiune completa/all inclusive tip bufet), transport autocar Bucuresti – Murighiol – Bucuresti, transfer cu barca Murighiol – Uzlina – Murighiol.

Date de plecare: 15.06; 22.06; 29.06. Detalii pe www.gullivertours.ro, call center 021.794.75.07, 0784.215.628.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Vacanta