Thassos, una dintre cele mai vizitate insule grecești

thassos

thassos

Cu o suprafață de circa 380 km pătrați și o excelentă poziție în partea nordică a Mării Egee, Thassos este cea mai verde insulă grecească care găzduiește unele dintre cele mai frumoase plaje europene.

Încă din antichitate, Thassos a fost considerată o bogată insulă, vestită pentru carierele de marmură și zăcămintele de aur. Astăzi faima este încă adusă de minele sale, de tradițiile bine păstrate, dar mai ales de uleiul de măsline și miere.

Dacă ți-ai propus să descoperi în acest sezon, insula Thassos ia în calcul un sejur de la Europa Travel, turoperatorul low-cost cu cea mai completă ofertă turistică pe Grecia care și-a consolidat poziția de top în ceea ce privește cursele charter cu autocarul la cele mai mici tarife, cu servicii impecabile la cazare și transport.

Aproape de continent și extrem de pitorească, Thassos reușește să adune un număr foarte mare de turiști în fiecare an începânt cu vacanțele de Paște și până la final de toamnă, când temperaturile sunt încă prietenoase.

thassos

Destinația favorită a românilor

Preferata românilor, Thassos are plaje multe și frumoase. Cea mai spectaculoasă dintre ele este sălbatica Marble Beach, inclusă în top 10 al celor mai frumoase fâșii de nisip din Europa. Unică prin calitatea nisipului compus din mici pietricele albe de marmură provenind de la cariera aflată în apropiere, și mângâiată de ape turcoaz, Plaja de Marmură este simbolul insulei Thassos.

La fel de populară este Paradise Beach cu nisip foarte fin alb, premiată cu 'Steagul Albastru' pentru curățenie, apele mici și facilitățile oferite turiștilor. Plaja Paradisului o găsești la numai 20 de km distanță de capitala Limenas și este înconjurată de vegetație mediteraneană.

Thassos este descrisă în legendele grecești, ca fiind locul ce îi atrăgea pe zei, cu vinul produs pe aceste meleaguri. În satele de munte încă se produc vinuri tradiționale renumite în lume pentru savoare și dulceață. Theologos este probabil cel mai frumos și mai vizitat oraș de pe insulă, o așezare din piatră declarată patrimoniul cultural al insulei unde clădirile păstrează vechiul stil arhitectural grecesc.

De Mădălina Isar

Oferte Low Cost Grecia

Oferte Speciale Sejur Thassos – tarife de la 499 lei/persoana, 6 nopti de cazare fara masa la aparthotel 2*, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Vacanta