Descoperă paradisul stațiunilor termale, fermecătoarea insulă Ischia

Descoperă paradisul stațiunilor termale, fermecătoarea insulă Ischia

Un loc care începe să devină din ce în mai popular în rândul românilor care își doresc o vacanță ca în povești este Ischia, insulă ce aparține Italiei, de pe coasta Mării Tireniene, din apropierea orașului Napoli. 

Bucata de pământ este înconjurată de plaje primitoare, cu nisip fin și mici golfuri accesibile atât de pe mare, cât și de pe uscat. Plină de lucruri minunate de văzut și locuri de vizitat, Ischia este o destinație completă de vacanță, de la plaje la grădini luxuriante, muzee, obiective istorice și orașe idilice.

Petrece un sejur minunat în Ischia și descoperă o insulă încântătoare, propusă de AeroVacanțe! Turoperatorul a pregătit Oferte Speciale ce includ 7 nopți de cazare cu mese conform programului ales, transport avion București-Napoli-București, transfer aeroport-hotel-aeroport, inclusiv feribot din portul Napoli, taxe aeroport și asistență turistică, la tarife de la 219 euro/persoană

Ischia, inspirație pentru artiști

Cel mai mare oraș din Ischia se numește chiar Ischia și este compus din Ischia Porto, centrul comercial al insulei, și Ischia Ponte, centrul istoric. Aici, bazele turismului au fost puse la începutul anilor ‘50, atunci când Angelo Rizzoli, producător de filme, a ajuns pe insulă și a fost sedus de frumusețea locurilor. Cineastul a făcut lobby pentru Ischia și de aici până la dezvoltarea turistică a mai fost de făcut doar un pas. 

Frumusețea răpitoare a insulei a atras aici actori celebri, pictori, scriitori și muzicieni, ce au descins pe insula care a început să suporte transformări vizibile la nivelul infrastructurii. Au apărut hoteluri, therme balneare, restaurante, un spital și un teren de fotbal. Un mare punct de atracție al insulei îl reprezintă Il Castelo Aragonese, care pune la dispoziția vizitatorilor un tunel săpat în munte, biserici, închisori și grădini bogate în vegetație. De aici ai o imagine de ansamblu uluitoare asupra insulei și poți mânca la unul dintre restaurantele castelului.

Insula grădinilor termale

Motorul care face insula funcțională este turismul, inclusiv cel medical. Un loc dăruit cu parcuri termale, izvoare naturale, centre de wellness și produse cosmetice naturale nu putea să treacă neobservat și neexploatat din punct de vedere turistic. Fiind o insulă vulcanică, Ischia atrage și vizitatori care doresc să se bucure de beneficiile pentru sănătate ale izvoarelor sale calde și ale noroiului vulcanic. 

Există câteva locuri pe insulă unde poți profita din plin de aceste fenomene naturale, precum izvoarele termale naturale de la Sorgeto sau parcurile și grădinile termale Negombo sau Poseidon. Acestea din urmă oferă o saună naturală săpată în munte și piscine naturale cu apă a cărei temperatură variază între 15 și 90 de grade. La mare căutare este și plaja Maronti, aflată în vecinătatea satului pescăresc Sant Angelo. Nisipul fin are origine vulcanică și este scăldat de apele calde ale mării. Orice plajă ai alege pentru relaxare, ai la dispoziție și posibilitatea de-a practica kitesurf, snorkeling sau poți închiria o barcă cu vele.

Sursa foto: shutterstock.com

de Geanina Ichim

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Vacanta