Descoperă ce tipuri de bere poți savura

Berea poate fi împărțită în două categorii, în funcție de temperatura de fermentație: de joasă sau înaltă fermentație. În cele două categorii intră mai multă tipuri de bere, în funcție locul de origine sau de metoda de procesare.

tipuri-de-bere

Bere Lager sau bere de fermentare joasă

Fermentarea durează de la 7 la 10 zile, la o temperatură între 50 si 130. Drojdia de fermentare joasă produce mai puțin alcool (0-2 grade) pentru că este încetinită de alcoolul pe care îl produce. Acest tip de bere include alte tipuri și anume: blond auriu, toast sau chiar neagră.

Printre cele mai cunoscute se numără:

  • Pilsner Lager – foarte populară, cu aproximativ 4% alcool. Are culoarea „blondă', aurie iar compoziția și spuma sunt mai ușoare decât în cazul celorlalte beri. Se recomandă să se servească la o temperatură de 5 grade.
  • Special Lager – are 5 % alcool și culoare galben-aurie, gust bogat de malț și hamei nobil. Se recomandă să se servească la o temperatură de 5 grade.
  • Extra Lager – conținutul de alcool variază între 6 și 7%. Are o aromă intensă, o culoare puțin mai închisă și o spumă cremoasă. Gustul este intens și puțin amărui. Se servește la o temperatură de 5 grade.
  • Bock și Black – este vorba despre Berea brună, de fermentație 5 %, cu aromă puternică și amăruie. Se servește la o temperatură între 5 și 8 grade.

Bere Ale, de fermentare înaltă

Fermentarea durează de la 3 la 6 zile, la o temperatură între 140 si 250. După ce în prima faza este la suprafața cuvei, drojdia epuizează glucoza (maltosa și zaharuri simple) și începe să coboare pe fundul cuvei. Fermentarea înaltă permite obținerea berilor cu o concentrație mare de alcool (drojdia înaltă nu este încetinită în prezența alcoolului) și arome complexe.

Află mai multe despre tipuri de beri pe care le poți savura AICI!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Noutati