Declarație șocantă a lui Alexandru Rafila: „În maxim o lună, numărul de cazuri noi se poate dubla”

Declarație șocantă a lui Alexandru Rafila: „În maxim o lună, numărul de cazuri noi se poate dubla”

După ce numărul de noi infecții COVID a explodat, Alexandru Rafila a făcut o declarație care îi șoca pe români. Acesta a declarat joi, la Antena 3 că în mai puțin de o lună numărul cazurilor de Covid-19 s-ar putea dubla dacă nu se vor lua măsurile corecte.

„Daca se dublează numărul de cazuri capacitatea și calitatea intervenției scad foarte mult. În maxim o lună poate veni dublarea, poate în și mai puțin timp', a declarat Alexandru Rafila.

Din această cauza, dacă locurile în spitale ar fi ocupate la capacitate maximă, atunci „mortalitatea se va dubla și se va tripla'. „Uitați-vă în Cehia, a evoluat de la mortalitate de 3-4 la 12. De ce? Pentru ca oamneii nemaiavând acces la asistență medicală nu pot fi îngrijiți. Dacă nu oprim creșterea, asistența medicală va fi limitată, nu ai personal să deservească unitațile medicale', a adăugat medicul.

Au fost înregistrate 6.546 de cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus, faţă de ultima raportare. Grupul de Comunicare Strategică a informat vineri că s-au efectuat, în ultimele 24 de ore, 36.335 de teste la nivel naţional, scrie Digi 24.

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Avantaje.ro