De vorbă cu un bijutier român – Georgeta David de la The Jeweller

V-am prezentat în câteva articole bijuterii minunate, alese de pe Breslo.ro. Impresionați de frumusețea acestora și de modelele inedite pe care nu le-am văzut în orice magazin, ne-am gandit sa stăm de vorba cu unul dintre creatorii care făuresc astfel de creații.

 poza 1

Va facem astfel cunoștință cu Georgeta David, creatoarea din Sibiu, care creează bijuteriile minunate din spatele magazinului The Jeweller . Ne-am dorit sa aflăm cum și-a descoperit această pasiune pentru bijuteriile din argint și care sunt planurile ei de viitor. Răspunsurile la aceste întrebări le veți găsi în randurile de mai jos.

Am lucrat în diferite domenii până am ajuns bijutier în metale prețioase

Traiectoria mea profesională nu a fost deloc una rectilinie, având o paletă largă de activităţi, în domenii dintre cele mai provocatoare: industria vânzărilor auto, marketing, publicitate, relaţii publice, achiziţii… iar acum sunt bijutier în metale preţioase.

Uitându-mă înapoi, cred că am dat curs tuturor provocărilori şi şanselor profesionale care mi-au fost oferite, ajungând, în acest moment, să pot afirma că pentru mine nu există sintagma „nu se poate'. Orice este posibil, în tot sau în parte.

poza 2

Tot ceea ce am învăţat din experienţele anterioare, am aplicat în activitatea creativă şi în mica afacere de suflet

M-am format medii profesionale dintre cele mai dure, în care disciplina, consecvenţa şi coerenţa au reprezentat atribute pe care dacă nu ţi le însuşeşti, nu ai cum să performezi. Tot ceea ce am învăţat din experienţele anterioare, am aplicat în activitatea creativă şi în mica afacere de suflet, pe care am început-o şi am dezvoltat-o pe criterii etice de business.

Prin urmare, viaţa mea nu s-a schimbat foarte mult din această perspectivă. Programul meu de lucru, în schimb, s-a prelungit. Totuşi, în mod paradoxal, am obţinut libertate, foarte multă libertate de expresie. Câţi dintre noi ne putem exprima toate sentimentele la locul de muncă? Eu pot. Şi e un lucru extraordinar!

poza 3 

Eu creez pentru persoane care îşi doresc un obiect personalizat, realizat special pe măsurile lor şi în strictă conformitate cu preferinţele lor pentru o anumită culoare, o anumită piatră sau un anume material.

În oferta THEjeweller se găsesc atât bijuterii pentru doamne, dar şi pentru domni, cât şi decoraţiuni, toate realizate manual. Datorită faptului că tehnicile de producţie sunt bazate aproape exclusiv pe execuţie manuală, fiecare bijuterie sau decoraţiune este unică. Aceasta este garanţia pe care THEjeweller o promite clienţilor săi, pe lângă ideile creative, etica şi calitatea la care brand-ul s-a angajat.

poza 4

De câte ori am ocazia, vizitez muzee şi galerii de artă din străinătate, în care se regăsesc şi capodopere ale artei bijuteriei.

Ultima expoziţie vizitată a fost Diamond Fund Exhibition din Kremlin, Moscova; bijuteriile ţarinelor vechii Rusii au reprezentat o bogată sursă de inspiraţie pentru creaţiile mele. Poveştile bijuteriilor mele sunt spuse de fluturi supradimensionaţi, cu aripi de poveste, de flori mari, în culori surprinzătoare, de şopârle care se alungesc, languros, de-a lungul decolteului sau al încheieturii.

Îmi plac formele, volumele, asimetriile bine gândite, elementele supradimensionate, aşezate pe linii cuminţi. Îmi plac elementele de surpriză pe care le poate conţine o bijuterie sau o decoraţiune.

poza 5

Pentru mine, Breslo.ro înseamnă un parteneriat de aproape 5 ani fara întreruperi şi locul care m-ainspirat şi în care am început să vând primele creaţii.

Breslo m-a inspirat să mizez în continuare pe online şi să continui să mă dezvolt pe o platforma proprie. Asta însă nu m-a determinat, sub nicio formă, să întrerup parteneriatul cu Breslo, ci dimpotrivă, a adus plusvaloare brandului THEjeweller, care există, în continuare, în cel mai mare marketplace de handmade din România. Nu pot decât să mulţumesc echipei Breslo pentru asta!

Unele dintre ele sunt creaţii cu substrat profund, altele, cum sunt butonii de cămaşă personalizaţi, sunt amuzante şi îmi aduc o stare de bine.

Există însă o creaţie de suflet, care mi-a fost dragă în mod deosebit. Este vorba despre primul inel din argint pe care l-am realizat în calitate de bijutier calificat: un inel clasic, cu un cristal Swarovski superb, de culoarea cerului senin, „îmbrăţişat' de două flori cu „miez' de zirconii albe, de care m-am despărţit greu, dar care ştiu că este purtat de o persoană cu un suflet aparte.

poza 6

O categorie aparte o reprezintă clienţii care achiziţionează cadouri realizate în atelierul THE jeweller.

Pentru că ştiu că timpul lor e limitat, am conceput un kit pentru cadouri, pe THEjeweller îl oferă gratuit atunci când comanda în atelier va constitui un cadou. Kitul pentru cadouri este constituit dintr-un ambalaj special pentru cadouri şi o minifelicitare, pe care clientul poate scrie o mică dedicaţie sau urare.

În acest fel, clientul primeşte în colet cadoul pregătit pentru a fi dăruit. Toate acestea pentru că THEjeweller nu creează doar cadouri, ci momente memorabile. Iar feedback-ul pe care îl primesc de la clienţi este extraordinar.

Nu pot decât să mulţumesc oamenilor care care au crezut în mine şi să îi asigur că voi continua să dezvolt brandul THEjeweller, iar în anul 2015 voi avea numeroase surprize de oferit.

Vezi aici magazinul >> Magazin The Jeweller

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Noutati