De ce Tudor Chirila nu sărbătorește 1 Decembrie, Ziua Națională a României: „Defilarea e pentru hoți, ei sunt uniți”

Tudor Chirilă a atras atenția publicului prin transmiterea unui mesaj dur pe rețelele de socializare, în care și-a exprimat decizia de a nu sărbători Ziua Națională a României, pe 1 Decembrie. El a explicat motivele care stau la baza acestei alegeri personale.

În mesajul său, Tudor Chirilă a subliniat că nu găsește motive întemeiate pentru a celebra pe 1 Decembrie și că nu este prima dată când se simte revoltat de modul în care sunt organizate evenimentele în această zi. A evidențiat în special frustrările sale legate de situația actuală din România și de percepția sa asupra progresului țării.

„Când cinci milioane de români trăiesc în străinătate, mulți dintre ei uscându-se de dor, că n-au plecat ca Magellan să înconjoare pământul, noi ne facem că sărbătorim unitatea națională.

Pe bune, cine să ne unească? Ăia care ne fură banii și decența? Nu am ce sărbători. Singura sărbătoare e să fim conștienți că ratăm esența zilei de 1 decembrie: suntem dezbinați. Defilarea e pentru hoți, ei sunt uniți.

Ceilalți, fiecare pe treaba lui. Asta e unitatea', transmite, într-un mesaj postat pe Facebook, Tudor Chirilă.

Postarea lui Tudor Chirilă a stârnit dezbateri aprinse pe rețelele de socializare, atrăgând atât susținători, cât și critici, și evidențiind încă o dată implicarea sa în problemele sociale și politice ale țării.

„Mi-e greu să mă bucur de ziua națională. Mi-e greu să mă bucur când văd cum și de către cine sunt folosite valorile și simbolurile care se adună sub numele de patriotism.

Dar nu mi-e greu să sper că la un moment dat, oamenii buni din țara asta, cei care își fac treaba și care împing cu adevărat România înainte vor avea un cuvânt de spus.

Acelor oameni vreau să le spun «La mulți ani, România!» Ei există încă, chiar dacă zgomotul asurzitor acoperă deocamdată vocile lor. Ei există', a scris, cu altă ocazie, pe Facebook, Tudor Chirilă.

tudor chirila culise vocea romaniei (5)SeparatorVEZI FOTOPOZA (1 / 10)

„Nu sunt activist. Îmi şi sună urât'

Într-un interviu mai vechi, acordat pentru știrileprotv.ro, antrenorul de la „Vocea României' spunea de ce nu poate sta deoparte, dar și de ce între muzică și politică nu e niciun conflict de interese.

„Nu sunt activist. Îmi şi sună urât. Sună ca activist de partid. Sunt un om decent care, într-o situaţie absolut indecentă pentru ţara lui, alege să arate că ar trebui să ne revenim la decență.

Această idee de a te implica față de ce se întâmplă în cetate este o chestie pe care poate să o facă oricine…. Frate, faci politică din momentul în care te îmbraci dimineaţa.

Statul mi-a luat banii şi nu face nimic cu banii mei. Nu-mi dă autostrăzi, nu-mi dă spitale, nu-mi dă o viaţă decentă, nu-mi dă asigurări sociale, nu-mi dă un context în care să trăiesc…

Criticii spun că ce se bagă, mă, actorașii, ce ştiu ei? Cum adică ce ştiu eu? Ştiu ce nu merge în ţara mea', a spus Tudor Chirilă.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete