De ce s-a retras Valentin Uritescu din lumea teatrului – Actorul duce o luptă cu o boală necruţătoare

Valentin Uritescu, despre boala de care sufera

Valentin Uritescu, despre boala de care sufera

Valentin Uritescu este unul dintre cei mai mari actori din lumea filmului și a teatrului pe care România i-a avut vreodată.

Din păcate, marele actor a dispărut din atenţia publicului.

Valentin Uritescu a fost nevoit să părăseasca scena din cauza unei boli grave.

De mai bine de 35 de ani, actorul Valentin Uritescu se luptă cu un sindrom extrapiramidal, un fel de Parkinson.

Doamne, dă-mi cinci ani'

„Eu sufăr de o maladie foarte periculoasă, e un Parkinson mai blând. În ultima vreme m-a cam căpăcit, dar eu nu mă las. Am intrat în biserică şi m-am rugat fierbinte rugându-l pe Dumnezeu să-mi mai dea cinci ani. Aveam 33 de ani. De atunci mă lupt. Doamne, dă-mi cinci ani, poate mă pot realiza ca actor. Şi Dumnezeu mi-a dat 36 de ani, timp în care am reuşit la Bucureşti, mărturisea Valentin Uritescu în urmă cu mai mulţi ani la România TV.

În 2007, actorul a oferit un interviu pentru Ziarul Lumina. Atunci, pentru prima dată a vorbit despre boala care i-a distrus sănătatea.

“Timp de doi ani şi ceva am umblat pe la toţi doctorii. Am început cu un medic din Piatra Neamţ. “Ai sindrom extrapiramidal!” Am venit acasă, m-am uitat în Dicţionarul Sănătăţii şi m-am îngrozit: o boală teribilă, degenerativă. Colega mea, Ioana Pavelescu, i-a povestit despre mine tatălui ei, care era medic. Acesta îl cunoştea pe marele profesor Voiculescu de la Spitalul nr. 9. M-am dus la el şi m-a internat vreme de zece zile, timp în care mi-a făcut toate analizele posibile. M-a “căutat” până şi de cupru, să vadă dacă n-am cupru în organism. După toate investigaţiile astea, mi-a spus: “Ai un fel de Parkinson. Suferi de un sindrom extrapiramidal. Nu-i chiar Parkinson, dar e cam pe-acolo.

Mi-era rău, din ce în ce mai rău. La un moment dat, luam Levodopa, un medicament care avea nişte reacţii secundare teribile. Îmi venea să mă sinucid. Când mergeam pe stradă şi vedeam un camion, îmi venea să intru în el. Înainte de a pleca din Bucureşti spre casă, am intrat în Biserica “Sfântul Spiridon Nou”, din Bulevardul Cantemir. M-am dus la Icoana Maicii Domnului, am îngenuncheat şi am început să plâng. Apoi, am ridicat privirea către icoana lui Iisus Hristos: “Doamne, te rog ajută-mă, mai dă-mi cinci ani, să văd ce se alege din mine!”. Şi mi-a dat treizeci şi ceva de ani!”, a dezvăluit actorul pentru publicația ziarullumina.ro.

 

Iulia Sandu

Foto: libertatea.ro

 

Vezi si:

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Vedete