Singurul român în fața căruia a îngenuncheat Prințul Charles

În anul 2000, până să fie legat de frumoasele case tradiționale din zona Viscri, Prințul Charles a vizitat pentru prima oară România. A rămas uimit de ortodoxismul nealterat al bătrânilor locurilor, de înțelepciunea ancestrală transmisă din generații și de tradițiile rămase intacte din vremuri demult uitate. Dar mai presus de toate, Prințul Charles l-a întâlnit pe starețul Mănăstirii Vatopedu, Părintele Dionisie Ignat, bătrânul orb, născut în 1909 în comuna Vorniceni, Județul Botoșani.

printul-charles-la-inmormantarea-sfaretului-dionisieSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 4

Prințul Charles i-a cerut Părintelui Ignat să îi citească o rugăciune. Moștenitorul coroanei britanice a îngenuncheat, a plecat capul, iar Părintele a pus mâna pe capul lui și a citit: “Doamne Dumnezeule a toată făptura, binecuvântează persoana aceasta, Charles, superior al Marii Britanii, care conduce un popor atât de numeros, cu sănătate și înțelepciunea Ta, ca să conducă spre pacea a toată lumea, că așa vom cânta și noi ca îngerii care au cântat la nașterea Ta: Slavă întru cei de sus lui Dumnezeu și pe pământ pace, între oameni binevoire”.

Potrivit publicației Botoșăneanul, cei de față au spus că Părintele Ignat nu vorbea engleza. A spus rugăciunea în limba română. Părintelui care traducea i-a fost imposibil să dubleze și să explice rugăciunea, astfel că s-a retras. Cuprins de duhul cuvintelor sfinte, Prințul Charles a întrebat cu uimire: “Ce rugăciune ați zis?”.

Singurul român în fața căruia a îngenuncheat Prințul Charles

“Nu sunt ortodox, dar sunt creștin și respect cu sfințenie pe Domnul nostru Iisus Hristos, Dumnezeul tuturor”,a  spus Prințul Charles în fața Părintelui Dionisie.“Am trecut pe la dumneavoastră și vreau să vă amintesc că am fost și am vizitat România și am rămas foarte mulțumit de frumusețile locului. Am vizitat multe țări, dar de România am rămas mai mulțumit ca în alte părți. Am văzut frumoșii munți Carpați cu natura lor, minunatele râuri ce brăzdează toată țara și bogățiile pământului….”

Părintele Dionisie Ignat a plecat la Domnul în anul 2004, iar Prințul Charles a venit special în țară pentru a participa la înmormântare, luându-și rămas bun de la bătrânul părinte.

Foto: Hepta, Facebook

Gemul care se vinde cu 365 euro borcanul! Rețeta secretă este preparată de o locuitoare din Viscri

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete