De ce membrii Familiei Regale Britanice nu poartă centura de siguranță

La doar 48 de ore după ce a fost implicat într-un accident, Prințul Philip a fost surprins la volanul mașinii sale fără centură de siguranță. Acest lucru a stârnit dezbateri aprinse referitoare la motivul pentru care membrii Familiei Regale Britanice nu poartă centura de siguranță.

Pe 17 ianuarie, Prinţul Philip a provocat un accident de maşină în apropierea domeniului regal Sandringham din Norfolk. Palatul Buckingham a transmis la momentul respectiv că prinţul conducea un Range Rover şi a încercat să intre pe drumul A149, unde a lovit un alt vehicul.

În urma impactului, mașina prinţului consort s-a răsturnat. Prinţul Philip nu purta centură de siguranţă. El a fost ajutat să iasă din vehicul şi era conştient, dar în stare de şoc. Ulterior, a spus că a fost orbit de razele soarelui.

Un fost ofițer al securității regale explică de ce membrii Familiei Regale Britanice nu poartă centura de siguranță

Oricât ar părea de paradoxal, există un motiv bine întemeiat pentru care fețele regale au dreptul să circule fără centură. Acesta este… siguranța lor.
Simon Morgan, fost ofițer al securității regale, a explicat pentru www.hellomagazine.com că uneori membrii familiei regale nu poartă centuri de siguranță pentru a scăpa rapid din mașină în cazul în care apare vreo urgență: “Există întotdeauna anomalii. O persoană care poartă centura de siguranță ar ieși mai greu dintr-o mașină în caz de urgență comparativ cu una care nu poartă“, spune Morgan.
Așa cum știm cu toți, centura este simbolul siguranței. Lipsa centurii poate fi fatală. Nu însă și pentru membrii Familiei Regale sau pentru șefii de stat. Ei nu se confruntă prea des cu trafic intens, șansele de a fi implicați în accidente fiind mult mai mici decât în cazul unui om obișnuit. Astfel că, în cazul lor, centura de siguranța ar îngreuna ieșirea rapidă din mașină în caz de urgență sau extragerea lor din vehicul în cazul unui accident.

Morgan precizează pentru sursa citată că legea britanică le permite membrilor Familiei Regale să circule fără centură în anumite situații: atunci când participă la o paradă sau atunci când conduc mașini de colecție, care nu sunt prevăzute cu centură.

Citește și

Elisabeta a II-a și Prințul Philip îl consideră vinovat pe Prințul Charles pentru eșecul căsniciei cu Prințesa Diana

Ce cadou ciudat a primit regina Elisabeta a II-a în ziua nunții cu prințul Philip?

Familia Regală poartă mereu haine negre în bagaj. Te-ai întrebat vreodată de ce?

 

Surse foto: hepta, northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Vedete