De ce laptele de vacă este contraindicat bebelușilor și care este alternativa?

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/nature-animal-agriculture-cow-36347/ 

De ce sugarii au nevoie de lapte praf pentru bebelusi în loc de lapte de vacă? Mulți părinți se întreabă de ce nu-și pot hrăni copilul cu lapte obișnuit de vacă în loc de lapte matern sau lapte praf. 

Există două motive principale: bebelușii nu pot digera laptele de vacă la fel de complet sau de ușor precum digeră laptele matern sau formula pentru copii. Și, mai important, laptele de vacă nu conține suficient de mulți nutrienți de care au nevoie bebelușii sub un an.

În timpul deficitului actual de lapte praf pentru bebeluși, este posibil ca unii bebeluși cu vârstă peste 6 luni să consume lapte de vacă pentru o perioadă scurtă de timp dacă nu există formula disponibilă. 

Ce conține laptele de vacă și de ce nu este bun pentru copii?

Laptele de vacă conține concentrații mari de proteine ​​și minerale, care pot stresa rinichii imaturi ai unui nou-născut și pot provoca boli severe în perioadele de stres termic, febră sau diaree. În plus, laptelui de vaca îi lipsește cantitățile adecvate de fier, vitamina C și alți nutrienți de care sugarii au nevoie. 

Poate provoca chiar anemie feripriva la unii bebeluși, deoarece proteina din lapte de vacă poate irita mucoasa stomacului și a intestinului, ducând la pierderea de sânge în scaune. 

De asemenea, laptele de vacă nu conține cele mai sănătoase tipuri de grăsimi pentru bebelușii în creștere. Din aceste motive, bebelușul nu ar trebui să primească lapte de vacă (sau alt lapte non-uman sau înlocuitor de lapte) până la vârsta de aproximativ 12 luni, cu excepția cazului în care nu este disponibilă nicio alternativă.

Odată ce copilul împlinește vârsta de un an, poate consuma de vacă integral pasteurizat sau lapte cu conținut redus de grăsimi (2%), cu condiția să aibă o dietă echilibrată cu alimente solide (cereale, legume, fructe și carne). 

Dar consumul de lapte trebuie limitat la 2 căni pe zi sau mai puțin. Mai mult de 2 căni pe zi au fost asociate cu deficiența de fier dacă copiii mici nu primesc suficiente alte alimente sănătoase bogate în fier. Dacă bebelușul nu mănâncă încă o gamă largă de alimente solide, părinții trebuie să discute cu medicul pediatru despre cea mai bună nutriție pentru el.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial