De ce a făcut Andreea Bălan stop cardio-respirator

De ce a facut Andreea Balan stop cardio-respirator

De ce a facut Andreea Balan stop cardio-respirator

Ieri a fost o zi importantă pentru Andreea Bălan.  Îndrăgita artistă a adus pe lume cea de-a doua sa fetiţă, Clara Maria. De ce a făcut Andreea Bălan stop cardio-respirator?

Din păcate, nașterea nu a fost lipsită de probleme. Aseară, în jurul orei 22:00 a venit o veste care ne-a șocat pe mulți dintre noi.

Andreea Bălan a suferit un stop cardio-respirator în timpul operației de cezariană, informație confirmată de soțul acesteia, George Burcea, prin intermediul unui mesaj pe facebook.

In urma zvonurilor care au tot circulat, doresc sa confirm ca intr-adevar, Andreea a suferit un stop cardio-respirator. …

Publicată de Andreea Balan pe Luni, 4 martie 2019

“În urma zvonurilor care au tot circulat, doresc să confirm că într-adevăr, Andreea a suferit un stop cardio-respirator. În acest moment ea este stabilă. Fețita noastră, Clara Maria, este sănătoasă și cântărește 3.2 kg.
Vă mulțumim pentru mesaje și vă vom ține la curent cu starea de sănătate a Andreei. Va mulțumesc,
George Burcea”, a scris George Burcea pe Facebook.

Din fericire, micuța Clara Maria este sănătoasă și cântărește 3,2 kilograme, iar în acest moment Andreea Bălan este “este stabilă și supravegheată”.

Cu toate astea, o întrebare a rămas pe buzele tuturor: De ce a făcut Andreea Bălan stop cardio-respirator?

De ce a făcut Andreea Bălan stop cardio-respirator?

“Incidentul care s-a petrecut, din punctul de vedere al operației de cezariană, e unul foarte rar, extrem de rar, e unul la câteva zeci de mii de cazuri care se întâmplă. O complicație critică ce nu putea fi prevăzută la consultațiile sau prin investigațiile anterioare. Situația a fost gestionată cu succes de echipa medicală. Sunt foarte rare aceste incidente 1-80.000 nașteri”, au explicat reprezentanții spitalului Sanador, potrivit spynews.

Reprezentanții spitalului Sanador susțin că starea de sănătate a artistei s-a îmbunătățit și a fost transferată în salon de îngrijire post-natală. Andreea Bălan este în continuare monitorizată de medici.

De ce a făcut Andreea Bălan stop cardio-respirator

Pentru a înțelege mai bine ce s-a întâmplat în cazul Andreei Bălan am cerut părerea unui specialist.

Dr. Ciprian-Andrei Morariu explică ce s-a întâmplat în cazul artistei Andreea Bălan.

“Din păcate, în România a devenit o modă să alegi nașterea prin operație cezariană. Din păcate, repet, în majoritatea cazurilor și medicii “împing” pacienta să ia această decizie… prin diverse explicații… mai mult sau mai puțin științifice. Este adevărat că nașterea este atributul mamei, și ea trebuie implicată în decizie și consultată… tratăm oameni și trebuie să-i înțelegem… cu temerile și întrebările lor… Însă… nu trebuie să exagerăm!

E la fel de adevărat că nu putem forța o pacientă să facă ce îi spunem noi, însă pe cele care-și doresc și au toate premisele din punct de vedere obstetrical, TREBUIE să le susținem în decizia de a alege să nască pe cale vaginală, naturală.

După cum vedem orice intervenție chirugicală… chiar și “o banală cezariană” poate ascunde nenumărate riscuri, atât pentru sarcina actuală, cât și pentru viitorul obstetrical al pacientei. Totul ține de o bună comunicare și o gestionare corectă a cazurilor și o decizie mai mult medicală, decât de altă natură.

“Banala cezariană” vine la pachet, pe lângă riscurile comune ale unei nașteri, și cu riscuri de natură anestezică sau operatorie. Iată de ce “banala cezariană” este o adevărată provocare și urgență. De aceea, este bine să alegem înțelept, informat, în urma unei discuții medic-pacient și, evident, individualizat pentru fiecare caz în parte.

De ce s-a întâmplat asta în cazul artistei Andreea Bălan

Factorii pot fi mai mulți. Pot fi greșeli anestezice, vorbim aici de doza administrată, de locul în care se face injectarea, de locul în care a fost montat cateterul. De asemenea, putem să vorbim despre greșelile obstretical ginecologice care țin de tehnica operatorie, de cantitatea de sânge pierdut, de vârsta sarcinii sau de o patologie din timpul sarcinii nedepistată (diabet, hipertensiune și complicații ale acestora). Există, însă, destule situații în care cauza nu poate fi explicată clar sau în care nu poate fi identificat un factor de risc. Se întâmplă pur și simplu!

Din fericire, astfel de situații trec fără sechele, odată trecut episodul și stabilizată pacienta, lucrurile revin la normal. Revin, însă, și spun ca fiecare caz în parte are situația lui, de aceea decizia cezariana/naștere naturală trebuie luată individualizat””, a explicat Dr. Ciprian-Andrei Morariu.

 

Iulia Sandu

Foto: facebook.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Shtiu.ro
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Vedete