De ce apar pistruii în timpul verii și cum poți evita acest lucru?

Expunerea prelungită la soare poate duce la apariția pistruilor, acele pete mici și maronii. În timp ce anumite persoane dezvoltă un adevărat complex din cauza pistruilor, altele nu se tem să își arate micile pete apărute pe față sau brațe.

Pistruii pot fi priviți ca fiind un detaliu ce poate afecta aspectul fizic, mai ales în situațiile în care apariția acestora este determinată de factori genetici. Dacă unele persoane au pistrui pe față pe toată perioada anului, altele observă apariția petelor doar pe durata sezonului estival.

De ce apar pistruii în timpul verii și cum poți evita acest lucru?

Dacă pistruii de pe fața ta au apărut în urmă cu mulți ani, mai mult ca sigur cauza este una genetică și nu poți face prea multe lucruri pentru a scăpa de ei. În situația în care faci parte din categoria celor care observă aceste pete pe ten sau brațe doar după expunerea la soare, trebuie să știi că folosirea cremei cu factor de protecție solară te poate scăpa de această problemă.

Persoanele cu pielea foarte albă și cu părul deschis la culoare au mai multe șanse să observe apariția pistruilor în sezonul cald. În momentul expunerii la soare, pielea produce o cantitate mai mare de melanină pentru a oferi protecție împotriva razelor UV, potrivit thesun.co.uk. Cantitatea de melanină va face ca pistruii să aibă un pigment mult mai închis și să devină vizibili.

Pistruii pot să apară frecvent în zona feței, pe brațe sau pe umeri, acestea fiind principalele zone care intră în contact cu razele soarelui. Cu excepția cazurilor în care pistruii sunt moșteniți pe linie genetică, apariția acestora poate fi prevenită respectând câteva reguli simple. Folosirea unei creme cu un factor de protecție solară ridicat și evitarea expunerii la soare în intervalul 10-16 sunt regulile care pot ține la distanță pistruii.

Cu toate că aceste pete nu reprezintă o problemă de sănătate, există și cazuri în care o modificare vizibilă a pistruilor poate fi semnul unui cancer de piele. Schimbarea culorii sau formei acestora trebuie monitorizată de către medicul specialist pentru a evita apariția problemelor grave.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

De ce ar trebui să îți prinzi părul înainte de culcare? Trucul care te scapă de problemele dermatologice

De ce apar firele de păr crescute pe sub piele și care este cea mai eficientă metodă pentru a preveni apariția lor

3 măști de față cu pepene care te vor ajuta să strălucești în această vară. Tenul tău va avea un aspect proaspăt de fiecare dată

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Frumusete