De ce a ales Mirela Vaida să nască natural – “Durerile la o naștere naturală nu sunt deloc atât de mari”

De ce a ales Mirela Vaida să nască natural

Într-o societate în care majoritatea femeilor aleg cezariana, Mirea Vaida a optat pentru nașterea naturală. De ce a ales Mirela Vaida să nască natural – “Durerile la o naștere naturală nu sunt deloc atât de mari”.

Săptămâna trecută, Mirela Vaida a devenit mămică pentru a treia oară. La fiecare sarcină, îndrăgita vedetă a optat pentru nașterea naturală.

Mirela Vaida a înfruntat durerile naşterii naturale pentru a trăi o experienţă unică în viaţă. Deși a fost la un pas să pice în “trendul cezarienelor”, Mirela nu s-a lăsat copleșită de poveştile legate de dureri şi a ales să nască pe cale naturală. “Durerile la o naștere naturală nu sunt deloc atât de mari”, spune vedeta.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10158375832906679&set=a.10151958703716679&type=3&theater

De ce a ales Mirela Vaida să nască natural – “Durerile la o naștere naturală nu sunt deloc atât de mari”

“Inițial picasem și eu în acest trend al cezarienelor', pentru că toate lumea te sfătuiește să faci cezariană din varii motive. Însă eu vin dintr-o familie în care lucrurile sunt extrem de întoarse spre natură.

Mama, bunica, rudele mele îmi povesteau despre cum au născut copiii, despre cum s-au întors la serviciu sau la munca câmpului în aceeași zi, despre cum munceau până în ultima zi de sarcină. Vin dintr-o familie robustă din punctul acesta de vedere ca și mentalitate, ca și concepție, dar și ca stare fizică. Suntem niște oameni sănătoși, crescuți românește, iar mama întotdeauna mi-a spus că o femeie e concepută să poată naște natural copiii, pentru că de asta îi naște femeia și nu îi naște altcineva… Așa am ales nașterea naturală…

Sigur că am avut frici, am avut un fel de interdicție de a naște natural pentru că mai avusesem o intervenție laparoscopică pentru îndepărtarea unui fibrom. Lucrurile nu erau 100% sigure, dar am mers pe ideea că Dumnezeu nu mă poate lăsa în momentul în care eu îmi aduc pe lume copiii și că nu mi se poate întâmpla nimic rău.

Am mers cu credință în Dumnezeu, cu încrederea în mine și în doamna doctor Cezara Bucur și cred că am făcut foarte bine.

Aș sfătui toate femeile să nască natural, să aibă încredere în ele, dacă n-au probleme grave de sănătate și dacă n-au o interdicție de a naște natural.

Cred că depinde foarte mult de pacientă. Dacă pacienta își dorește să nască natural, nimeni și nimic nu îi poate sta în cale! Mai ales că noi mergem de frică la cezariană. Durerile la o naștere naturală nu sunt deloc atât de mari. Acum există anestezie epidurală, există atâtea alte lucruri care te ajută, încât doar psihic trebuie să fii pregătită. Încurajez nașterea naturală și încurajez alăptatul până la 6 luni”, ne-a declarat în exclusivitate Mirela Vaida.

 

 

Iulia Sandu

Foto:facebook.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete