Dan Negru, reacționează după Eurovision 2022: „Zero puncte a dat România unei piese muzicale în care s-a pronunțat numele capitalei României”

Dan Negru și-a exprimat nemulțumirea după rezultatele de la Eurovision 2022. Prezentatorul de la „Jocul cuvintelor' a făcut o comparație între Republica Moldova și România.

Ucraina a fost țara care a câștigat Eurovision în acest an cu 631 de puncte. România s-a clasat pe locul 18 din 25 cu piesa „Llamame' cântată de WRS la Torino. Reprezentantul României a reușit să ducă din nou țara noastră în finala Eurovision, după o pauză de cinci ani, însă a reușit să obțină doar 65 de puncte. Republica Moldova s-a aflat pe locul 7 în clasament, cu 253 de puncte.

Pe contul său de socializare, Dan Negru a postat un mesaj dur în care își arată nemulțumirea față de piesa pe care România a avut-o în finala Eurovision 2022.

„Moldovenii au co*ie.

S-au dus la Eurovision cu o melodie care are un mesaj puternic politic pro-unionist. Showbizul românesc nu are curajul mesajelor politice. E ticsit de pițipoance și papițoi care trăiesc din banii televiziunilor și ai primăriilor și de asta n-au curajul mesajelor politice. Dacă tot recunoașteți că Eurovision e un concurs cu miză geo-politică, atunci România putea să arate Europei, la oră de maximă audiență și pe toate televiziunile europene, că două țări sunt una! Moldovenii au avut curajul să spună Europei că București-Chișinău e totuna! România nu a avut curajul!

«Țară veche, țară nouă

Parcă-i una, parcă-s două

Ba aparte, ba-mpreună

Parcă-s două, parcă-i una»

Ăsta e mesajul Moldovei pentru Europa! Aștept să le crească co*ie și alor noștri! Altfel, Grigore Vieru avea dreptate: «Patria e ca un copil. Dacă uiți de ea, poate să plece de acasă»

UPDATE : • ZERO puncte a dat România unei piese muzicale în care s-a pronunțat numele capitalei României: București! Îi rog pe colegii mei din TVR sa facă public numele ălora care au decis așa. Simplă curiozitate… 🤪 Dacă tot nu ne iese cu muzica, măcar geopolitic să fim arătat cine suntem…', a scris prezentatorul de la Kanal D.

Organizatorul concursului Eurovision 2022 a decis să elimine notele oferite de juriile din șase țări din cauza unor nereguli depistate în procesul de vot. Printre țările al căror juriu a fost eliminat se numără și România, conform ESCXTRA, o publicație specializată în Eurovision.

TVR acuză Uniunea Europeană de Radiodifuziune (EBU), organizatorul Eurovision, că a modificat rezultatul votului dat de juriul românesc fără să explice motivele.

În timpul finalei de sâmbătă seara, momentul în care România trebuia să anunțe punctajul juriului național nu a mai fost transmis în direct de la București.


Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Avantaje.ro