Damian Drăghici, boala fără leac care l-a ajutat în carieră. Și-a șocat fanii când a mărturisit

Damian Drăghici este cunoscut în întreaga lume datorită talentul său artistic. După maestrul Gheorghe Zamfir, acesta este renumit pentru tehnica sa de a cânta la nai, numită staccato. Aceasta înseamnă că artistul cântă de trei ori mai repede decât un naist mediu. În urma acestui talent și-a primit porecla „Viteza luminii'.

Recent, Damian Drăghici a fost invitat în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai' și i-a luat prin surprindere pe toți când a mărturisit pentru prima oară că suferă de o boală fără leac încă din copilărie.

Talentul lui Damian Drăghici, moștenire prețioasă din bătrâni

Acum mai bine de cinci decenii, într-o maternitate din Capitală, venea pe lume Damian Drăgici. Acesta s-a născut într-o familie de muzicieni talentați care l-a încurajat să ducă mai departe această moștenire. Era la vârsta preșcolară când a pus prima dată mâna pe un instrument muzical. Într-un final a ales naiul.

A obținut premiul I la Concursul Național de Muzică de cinci ori la doar un deceniu de viață. A cerut viză să plece în Germania după numeroase premii și distincții, însă regimul comunist l-a împiedicat. Cu toate acestea, el a plecat în 1989 pe ascuns.

Imediat după absolvirea liceului, Damian Drăghici a plecat în SUA unde a obținut o bursă la Berkeley College of Music din Boston. După patru ani de studii, în 1998, a reușit să termine colegiul, obținând o diplomă de licență în muzică, specializare nai.

Cariera sa a cunoscut o ascensiune spectaculoasă, iar Damian Drăghici a avut norocul de a cânta alături de Paul Winter, Howard Levy, Glen Velez, Gary Thomas, Eugene Friesen, Randy Crafton, John Lockwood. De asemenea, a susținut concerte alături de orchestre faimoase din lume, printre care și London Philharmonic Orchestra și New Yorks Festival Orchestra.

Coloana sonoră a uneia dintre cele mai cunoscute trilogii, „Pirații din Caraibe', a fost compusă de Damian Drăghici și Hans Zimmer.

Damian Drăghici, boala fără leac care l-a ajutat în carieră

Ei bine, după cum bine știm, viața este plină de surprize, iar dezvăluirea pe care a făcut-o Damian Drăghici, în emisiunea moderată de Denise Rifai, i-a șocat pe toți. El a mărturisit că suferă de o boală de care nu se poate vindeca încă din fragedă pruncie, și anume ADHD.

ADHD reprezintă tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenție. Este o afecțiune medicală. O persoană cu ADHD are diferențe în dezvoltarea creierului și activitatea creierului care afectează atenția, capacitatea de a sta liniștit și autocontrolul.

Toți copiii se luptă uneori să acorde atenție, să asculte și să urmeze instrucțiunile, să stea liniștiți sau să-și aștepte rândul. Dar pentru copiii cu ADHD, luptele sunt mai grele și se poate manifesta diferit de la caz la caz.

Damian Drăghici a mărturisit că el renunța la lucruri foarte rapid și nu reușea să găsească o stabilitate în activități.

„Nu este evident că am ADHD? Îmi zboară mintea în continuu. Am început să cânt la țambal la 3 ani și „datorită ADHD –ului m-am lăsat după vreo șase luni de zile, m-am apucat de pian, iarăși m-am lăsat, m-am apucat de bass, iarăși m-am lăsat, de tobe, iarăși m-am lăsat.

Cred că și de nai m-aș fi lăsat dacă nu s-ar fi întâmplat un mic incident la ansamblul UTC –ului: am cântat greșit și m-au făcut băieții să mă simt prost, iar asta m-a motivat să studiez. Dar nu a fost motivația potrivită, nu a fost din dragoste, ci a fost doar ambiție', a mărturisit Damian Drăghici.

De asemenea, boala sa pare să-l fi motivat în carieră și să le demonstreze tuturor că este capabil să devină cunoscut la nivel internațional. Lucru care s-a și întâmplat, motiv pentru care acesta este recunoscător, chiar dacă a întâmpinat diferite obstacole, neavând leac.

„Tot ce am făcut în viața mea am făcut datorită ADHD-ului. Nu este de fapt o boală, o tulburare de personalitate, ci înseamnă că în momentul acela nu ești acolo, nu ești prezent.

Ți-ai dori să fii în altă parte, pentru că ți-ai făcut alte filme. S-a întâmplat ceva în copilărie, o traumă… asta e explicația științifică, cu toate că nu sunt terapeut, deși mi-ar fi plăcut sau mă bate gândul', a mai declarat naistul la Kanal D.

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete