Dale Schroeder și-a folosit averea pentru a trimite tineri la facultate. Câți bani a agonisit de-a lungul vieții sale?

Colegiul este un lux pe care nu toată lumea și-l poate permite, deoarece adesea costă foarte mulți bani. Nu avem cu toții aceleași oportunități, mai ales când vine vorba de educație. Din fericire, există mulți îngeri păzitori în lumea noastră, iar Dale Schroeder este unul dintre ei. El și-a donat întreaga avere pentru a finanța educația a 33 de oameni norocoși.

Dale Schroeder, originar din Iowa, a fost un om cinstit și modest. Dale, care s-a născut în 1919, a crescut în sărăcie și provenea dintr-o familie cu venituri mici. S-a născut și a fost crescut alături de sora sa, Lila, de către mama lor singură, și nu a avut propriul dormitor decât după ce a ajuns la vârsta adultă.

A trăit modest toată viața sa, petrecând 67 de ani ca tâmplar la aceeași firmă, Moehl Millwork din Des Moines. Avea o puternică etică a muncii și o dorință puternică de a face o treabă bună. Dale nu s-a căsătorit niciodată și nici nu a avut copii, așa că viața lui se învârtea în jurul mersului la biserică și a muncii.

Cu toate acestea, Dale nu-și dorea mai mult de la viață decât să muncească și să fie bine. Nu era o persoană materialistă, care ar fi cheltuit bani pe lucruri inutile. Singurele sale bunuri erau hainele și vechiul său camion Chevrolet ruginit la care ținea foarte mult.

„Era genul acela de om cu guler albastru, genul de tip “lunch pail”. Mergea la serviciu în fiecare zi, muncea din greu, era cumpătat, ca mulți locuitori din Iowa. A trăit cât se poate de simplu, dar a lăsat în urmă o moștenire atunci când a murit.”, a declarat Steve Nielsen, un prieten apropiat al lui Dale, scrie Bright Side.

Dale adunase câteva cecuri de la Securitatea Socială pe care nu le încasase niciodată. Dar, înainte de a muri, s-a dus la avocatul său pentru că dorea să doneze suma respectivă unei cauze bune. Dale avea o dorință specifică: să ofere copiilor bogăția și cunoștințele de care el a fost lipsit când era copil.

“El a spus: “Nu am mers niciodată la facultate. Așa că aș vrea să ajut copiii să meargă la facultate'”, a spus Nielsen. Ceea ce a fost interesant la cererea sa a fost suma, deoarece Schroeder avea destui bani strânși pentru a plăti educația a zeci de copii.

“În cele din urmă, am devenit curios și am întrebat: “Despre cât vorbim, Dale?”. Iar el a spus: ‘Oh, puțin mai puțin de 3 milioane de dolari’. Aproape că am căzut de pe scaun”, își amintește Nielsen.

Banii lui Schroeder au trimis tineri din Iowa la facultate în ultimii 14 ani, datorită fundației lui Dale. Kira Conard, una dintre persoanele care se pot numi acum “Copiii lui Dale”, are o poveste deosebit de frumoasă. A absolvit liceul, dar a trebuit să renunțe la ideea de a urma o facultate din cauza limitărilor financiare. Asta până când a aflat despre Dale Schroeder.

“Am izbucnit imediat în lacrimi”, și-a amintit Conard. Ea nu este însă singura; acest om uimitor a salvat, de asemenea, un număr mare de alte persoane. Bursele au fost acordate pentru prima dată în 2007, iar ultimul grup de beneficiari s-a înscris la facultate în 2015. În această perioadă, 33 de studenți din Iowa au primit studii universitare gratuite.

De fiecare dată când se întâlnesc pentru o reuniune, cu toții sunt preocupați de păstrarea memoriei acestui om. “Îl ținem în viață spunându-i povestea”, susține Steve. “Tot ceea ce vă cerem este să o dați mai departe. Nu poți să o plătești înapoi pentru că Dale nu mai este. Dar vă puteți aminti de el și îl puteți imita”.

Foto: Captura Youtube

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Povesti adevarate