“Daca Dumnezeu ar canta, ar avea vocea lui Bocelli”

Muzica
Avea doar cativa ani cand s-a indragostit de muzica clasica, un "truc" pe care mama lui obisnuia sa-l foloseasca pentru a-i oferi baiatului linistea de care avea nevoie dupa operatii.

S-a nascut cu o afectiune grava a ochilor – un glaucom congenital – iar incercarile parintilor de a-i prelungi vederea prin numeroasele interventii chirurgicale au fost in zadar. Artistul marturiseste si acum ca linistea a jucat un rol important in viata si cariera sa, l-a invatat multe lucruri, dar cel mai important, l-a invatat sa asculte mai mult. Linistea copilariei l-a inspirat in realizarea unui proiect grandios, "The Theatre of Silence" ("Teatrul Linistii"), "un spatiu complet natural, fara strop de ciment, unde, o data pe an, in ultimii doi ani, cant.

Am dat glas acestei magnifice linisti a naturii care exista aproape de Lajatico, orasul meu natal", orasul copilariei, al muzicii traditionale italienesti si al durerii. A orbit definitiv la 12 ani, in urma unei lovituri primite in timpul unui meci de fotbal, insa aceasta schimbare nu l-a impiedicat sa continue sa se joace cu prietenii, sa inoate sau sa calareasca – unul din hobby-urile preferate, pe care continua sa-l practice si in prezent.

De departe, insa, cele mai frumoase jocuri au fost cele cu pianul, cu fluierul si cu… vocea. Anii petrecuti la Facultatea de Drept l-au ajutat sa capete experienta in viitoarea profesie de avocat, pe care a si practicat-o la Palatul de Justitie din Pisa, ca avocat al apararii din oficiu. La scurt timp, insa, si-a dat seama ca dragostea pentru muzica e mai presus decat orice alta preocupare, astfel incat a inceput sa se orienteze doar in aceasta directie.

Noptile din perioada studentiei petrecute prin cluburile in care, in mod obligatoriu, trebuia sa existe un pian la care sa cante, l-au influentat atat de mult incat a inceput sa castige bani din cantat tocmai pentru a plati cursurile de muzica ale maestrului Carlo Bernini. Intalnirea care il va marca va fi, insa, cea cu Franco Corelli, celebrul tenor italian pentru care a avut dintotdeauna o admiratie profunda.

Cariera
Impresionat de interpretarea tanarului care canta la fel de usor fie o piesa de opera, fie una pop, artistul italian Zucchero i-a propus sa inregistreze un demo al melodiei "Miserere", gandita initial pentru Luciano Pavarotti. Andrea n-a stat pe ganduri si s-a apucat de treaba, rezultatul final determinandu-l pe Pavarotti sa exclame ca nimeni nu ar fi putut interpreta melodia mai bine decat Andrea Bocelli.

A urmat un turneu de promovare, succesul debutului de la Festivalul de muzica de la San Remo, participarea la concertul "Pavarotti International", interviuri, emisiuni de televiziune si un succes caruia a reusit sa-i faca mereu fata. Secretul? "O cariera este mereu in crestere. Este ca si cum ai urca o scara.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Vedete